Site icon inRoman.ro

Preotul Elefterie Tărcuță sancționat 30 de zile

Episcopie

Un preot din cadrul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului a fost sancționat pentru 30 de zile, din cauza pozițiilor sale publice față de arhiepiscopul Ioachim Băcăuanul. Este vorba despre protosinghelul Elefterie Tărcuță, cel care susține că anumite hotărâri luate în cadrul Sinodului din Creta – htărâri aceptate și semnate inclusiv de IPS Ioachim – sunt de natură a distruge ortodoxia.

Preotul Elefterie a fost trimis, timp de 30 de zile, la mănăstirea Zemeș din protopopiatul Moinești, adică tot în cadrul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului. Conform procedurilor, în această perioadă monahul are datoria de a se gândi la faptele sale și la modul în care va acționa pe viitor. După cele 30 de zile, preotul Elefterie se va prezenta în fața unui consistoriu monahal și va spune dacă își menține poziția. În funcție de răspunsul său, consistoriul va lua o decizie.

Despre chestiunile ce îl nemulțumesc pe protosinghelul Elefterie Tărcuță, înRoman.ro a scris aici. Reprezentanții Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului au precizat că vor oferi un punct de vedere asupra situației zilele următoare. Cei care nu contestă Sinodul din Creta sunt de părare că parte a crștinilor ortodocși sunt dezinformați, întrucât documentele contestate nu au fost publicate oficial și situații neschimbate de multă vreme ar fi aduse acum în atenție drept elemente de noutate.

Exit mobile version