Site icon inRoman.ro

Conferință comună Arsene-Micu – ce proiecte s-au promis pentru Roman

Lucian Micu cu Ionel Arsene

Joi, la Primăria municipiului a avut loc o conferință de presă care nu s-a mai desfășurat de câțiva ani: primarul municipiului și președintele Consiliului Județean (CJ) Neamț au susținut declarații comune, ca urmare a unei vizite de lucru efectuată în teren.

Am luat decizia transferării Casei Celibidache la CJ Neamț. Un al doilea obiectiv vizitat a fost Spitalul Municipal de Urgență Roman (SMUR), acesta deservind orașul și comunele arondate. Consider că avem  cu toții obligația de a investi în aparatura medicală, astfel încât să beneficieze pacienții de condiții mai bune. Am mai vizitat și un alt obiectiv la care va trebui să facem împreună eforturi pentru a-l materializa.

Lucian Micu, primarul municipiului Roman

Președintele CJ Neamț a apreciat că între cele două unități administrative „s-a lucrat prin dialog și responsabilitate în ultimele luni”. Ionel Arsene a detaliat ce va face CJ Neamț pentru obiectivele amintite.

Apreciez foarte mult abordare de a face administrație a domnului primar Micu. Mereu am spus că vreau administrație, nu politică. Proiectul Casei Celibidache va fi depus la Compania Națională de Investiții (CNI) și este în valoare de aproximativ 1,5 milioane de euro. Referitor la Spitalul Municipal, așa cum știți, la rectificarea bugetară, CJ Neamț a acordat 300.000 lei pentru SMUR, dar finanțările nu se opresc aici, mi-am notat problemele și nevoile. În perioada următoare va veni doamna ministru al Sănătății, Sorina Pintea, în Neamț, am vorbit și domnul primar va fi prezent la această vizită. Am convingerea că pe investiții și dotare se vor aduce fondurile necesare. Am înțeles că este nevoie de extindere și Primăria va aloca bani pentru studiul de fezabilitate și va depune proiectul la CNI. Dotările vor aduse la cunoștință doamnei ministru, este un program cu Banca Mondială și am convingerea că se vor găsi bani. Stația de epurare înțeleg că trebuie modernizată și vom aloca bani pentru aceasta.

Ionel Arsene, președintele CJ Neamț

Un alt obiectiv vizitat a fost imobilul în care a funcționat grădinița din cartierul Nicolae Bălcescu. Acolo e intenționează realizarea unui centru de evaluare a persoanelor cu handicap pe zona Romanului, pentru ca cetățeniisă nu se mai deplaseze la Piatra Neamț. Un alt proiect la care Primăria și CJ Neamț spun că vor colabora este reabilitarea fostului spital de psihiatrie, de pe strada Florilor, aproape de Sala Sporturilor. Acolo, cu bani europeni, ar urma să se realizeze un centru de recuperare pentru copiii cu handicap.

Ce a mai declarat Ionel Arsene în conferința de la Roman:

Exit mobile version