Consiliul Județean mai vrea un heliport la Roman

29

Consiliul Județean Neamț vrea să construiască heliporturi în cinci zone ale județului, exclusiv pentru elicopterele care transportă bolnavi. Heliporturile cu destinație specifică medicală ar urma să fie amenajate la Piatra-Neamț, Roman, Bicaz, Tîrgu Neamț și Poiana Teiului. Investiția totală ar fi de 4.212.000 lei, inclusiv TVA, iar contribuția Consiliului Județean Neamț ar fi de 946.535 lei, fiindcă proiectul de amenajare a locurilor pentru aterizarea elicopterelor SMURD se va depune în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală, program derulat de Ministerul Dezvoltării.

La Roman, viitorul heliport ar urma să fie amenajat în apropierea Spitalului Municipal de Urgență Roman, mai exact în curtea corpului B al Colegiului tehnic ”Miron Costin”. Este vorba despre o suprafață de 2.380 de metri pătrați, dar pentru ca acest heliport să fie amenajat, municipiul Roman ar trebui să fie de acord cu transmiterea acestei suprafețe de teren în proprietatea Consiliului Județean Neamț.

Consilierii județeni vor discuta aceste proiecte referitoare la amenajarea heliporturilor în ședința extraordinară a CJ Neamț de marți, 14 martie. De precizat că municipiul Roman are un heliport pentru elicopterele SMURD în curtea Detașamentului de Pompieri Roman, încă din anul 2013.

Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.