Site icon inRoman.ro

Un polițist din Ion Creangă a pedalat de Centenar

politist tur centenar 1

Un poliţist nemţean, iubitor al mişcării pe două roţi, a răspuns invitaţiei lansate de Asociaţia „Cu bicicleta departe” de a participa la „Turul Centenarului”, eveniment ce s-a desfășurat în perioada 26 iunie – 1 iulie.

Acţiunea de promovare a mişcării pe bicicletă a presupus parcurgerea de către poliţişti a peste 500 de km, cu plecare simultană din Bucureşti, Timişoara şi Iaşi, care s-au întâlnit duminică, 1 iulie, într-un loc cu puternice rezonanţe istorice: Cetatea Alba Iulia. Poliţistul nemţean s-a aliniat startului, alături de grupul care a pornit din Iaşi. Agent principal de poliţie Andrei Prichici, din cadrul Secției de Poliţie Rurală Ion Creangă, nu a fost selectat întâmplător. Acesta practică ciclismul de trei ani, iar în decursul timpului  a participat la competiții sportive, ocupând locuri fruntașe. De asemenea, împreună cu alți împătimiți ai sportului pe două roți, a organizat prima ediție a ”MTB Roman Maraton”, concurs desfășurat în municipiul Roman pe 5 mai.” – comunicat de presă Inspectoratul de Poliție Județean Neamț

Parcurgerea celor 500 de km în cinci zile, în condiții meteo nefavorabile, pe traseul Iași- Roman- P. Neamț-Gheorgheni- Tg. Mureș- Mediaș-Alba-Iulia a reprezentat modul în care echipa de poliţişti a adus un omagiu trecutului României şi evenimentelor care au marcat istoria acestei ţări.

Exit mobile version