Un polițist din Ion Creangă a pedalat de Centenar

de | 04/07/2018 | Actualitate, Național

Un poliţist nemţean, iubitor al mişcării pe două roţi, a răspuns invitaţiei lansate de Asociaţia „Cu bicicleta departe” de a participa la „Turul Centenarului”, eveniment ce s-a desfășurat în perioada 26 iunie – 1 iulie.

Acţiunea de promovare a mişcării pe bicicletă a presupus parcurgerea de către poliţişti a peste 500 de km, cu plecare simultană din Bucureşti, Timişoara şi Iaşi, care s-au întâlnit duminică, 1 iulie, într-un loc cu puternice rezonanţe istorice: Cetatea Alba Iulia. Poliţistul nemţean s-a aliniat startului, alături de grupul care a pornit din Iaşi. Agent principal de poliţie Andrei Prichici, din cadrul Secției de Poliţie Rurală Ion Creangă, nu a fost selectat întâmplător. Acesta practică ciclismul de trei ani, iar în decursul timpului  a participat la competiții sportive, ocupând locuri fruntașe. De asemenea, împreună cu alți împătimiți ai sportului pe două roți, a organizat prima ediție a ”MTB Roman Maraton”, concurs desfășurat în municipiul Roman pe 5 mai.” – comunicat de presă Inspectoratul de Poliție Județean Neamț

Parcurgerea celor 500 de km în cinci zile, în condiții meteo nefavorabile, pe traseul Iași- Roman- P. Neamț-Gheorgheni- Tg. Mureș- Mediaș-Alba-Iulia a reprezentat modul în care echipa de poliţişti a adus un omagiu trecutului României şi evenimentelor care au marcat istoria acestei ţări.

politist Andrei Prichici Ion Creanga

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.