Site icon inRoman.ro

„100 de ani de istorie în 100 de cuvinte”, manifestare prilejuită de Centenar

Casa Branisteanu Cercul Militar 4256

În cadrul manifestărilor prilejuite de centenarul Marii Uniri, Batalionul 43 Aprovizionare și Transport „Roman I Mușat” din cadrul Bazei 3 Logistice „Zargidava”, a organizat Simpozion aniversar „100 de ani de istorie în 100 de cuvinte”, desfășurat la Cercul Militar Roman în data de 23 octombrie, de la ora 17:00, în prezența unei săli pline cu profesori, copii, civili, militari acitivi, în rezervă și în retragere.

Evenimentul de astăzi se dorește a fi un recurs la memorie o cuvenită reverență artistică închinată celor care prin jerta lor au luminat neamul românesc punând temelia României Mari. Astăzi, în preajma Zilei Armatei României, în an centenar, ne-am propus un moment de reflecție profundă asupra a ceea ce a însemnat un veac de istorie, veac întregit de forțele creatoare ale culturii românești: armata, biserica, școala și administrația locală. 100 de ani înseamnă principii, înseamnă credință, înseamnă valori.Armata româniei și-a definit existența asumându-și prin trecut, prezent și viitor, rolul major de cristalizare a ființei românești, unind sub umbrela durabilității întreg patrimoniul spiritual al jertfei.

lt. col. Florin Stafi, comandantul Batalionului 43

În holul clădirii a fost organizată o expoziție de fotografii, documente și obiecte din Primul Război Mondial, iar col. în rezervă Stelian Cojocaru a făcut o prezentare de uniforme din același război.

Manifestarea a început cu un recital de cântece patriotice susținut de corul clasei a IV-a A al Școlii Gimnaziale „Vasile Alecsandri”, coordonator prof. Obreja Cristina, și de corul Liceului Teologic „Episcop Melchisedec”, coordonator dirijor prof. Gozar Gheorghe.

În cadrul simpozionului au prezentat comunicări tematice următorii invitați:

Exit mobile version