Site icon inRoman.ro

Angajații din Primărie care au luat sporul de confidențialitate dau banii înapoi

bani

Cei 41 de angajați ai Primăriei municipiului Roman, care au beneficat de spor de confidențialitate de 15% din salariul de bază începând cu luna decembrie 2017, vor da banii înapoi.

Primarul municipiului Roman a precizat că a emis o dispoziție prin care a oprit acordarea acestui spor și a dispus ca sumele să se recupereze în timp de trei ani.

Decizia primarului Lucian Micu vine după ce un raport al Curții de Conturi a arătat că acest spor s-a acordat în mod „nelegal”. Reprezentanții administrației publice locale au explicat Curții de Conturi că este vorba doar despre angajați care gestionează documente clasificate (salariați din cadrul Serviciului de Evidenţă a Persoanei, al Serviciului pentru Situaţii de Urgenţă și secretarul municipiului), dar reprezentanții Curții de Conturi nu au ținut cont de aceste explicații. 

Chiar dacă sporul de 15% nu se mai acordă, Primăria va merge în instanță pentru a contesta raportul Curții de Conturi. În cazul în care va avea câștig de cauză, administrația locală va da înapoi banii angajaților, o sumă care acum depășește 300.000 lei.

Exit mobile version