Angajații din Primărie care au luat sporul de confidențialitate dau banii înapoi

de | 01/07/2019 | Administrație, Local

Cei 41 de angajați ai Primăriei municipiului Roman, care au beneficat de spor de confidențialitate de 15% din salariul de bază începând cu luna decembrie 2017, vor da banii înapoi.

Primarul municipiului Roman a precizat că a emis o dispoziție prin care a oprit acordarea acestui spor și a dispus ca sumele să se recupereze în timp de trei ani.

Decizia primarului Lucian Micu vine după ce un raport al Curții de Conturi a arătat că acest spor s-a acordat în mod „nelegal”. Reprezentanții administrației publice locale au explicat Curții de Conturi că este vorba doar despre angajați care gestionează documente clasificate (salariați din cadrul Serviciului de Evidenţă a Persoanei, al Serviciului pentru Situaţii de Urgenţă și secretarul municipiului), dar reprezentanții Curții de Conturi nu au ținut cont de aceste explicații. 

Chiar dacă sporul de 15% nu se mai acordă, Primăria va merge în instanță pentru a contesta raportul Curții de Conturi. În cazul în care va avea câștig de cauză, administrația locală va da înapoi banii angajaților, o sumă care acum depășește 300.000 lei.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.