Site icon inRoman.ro

Armonie totală în Consiliul Local

consiliu local tableta 2737 2

Cea mai recentă ședință a executivului local din Roman, ce a avut loc joi, 22 august, a fost una în care s-a simțit din plin atmosfera de vacanță. În ciuda faptului că a fost vorba despre o ședință ordinară, cu 27 de proiecte de hotărâre pe ordinea de zi, întâlnirea a durat doar 31 de minute; cu tot cu două rânduri de vot secret. 

Poate cel mai important proiecrt al ședinței a fost cel prin care s-au modificat indicii de generare a deșeurilor de către agenții economici. Aceștia au fost modificați în varianta propusă prin proiectul de hotărâre, fără niciun amendament (citește aici despre noii indici de generare a deșeurilor pentru firme). Primarul Lucian Micu a ținut să precizeze că acum ar fi vorba, în medie, de 0,45 kg gunoi/zi la o suprafață de 10 metri pătrați. Și că un contract între două firme se poate negocia, adică acești indici sunt orientativi. Din păcate pentru persoanele fizice, creșterea aprobată de consilierii locali a rămas cea solicitată de operatorul de gunoi.

Cum nimeni nu a avut nimic de adăugat, ședința s-a terminat cu un anunț al primarului: Lucian Micu a spus că în perioada 26 august – 3 septembrie va fi plecat în concediu, iar instituția va fi condusă de viceprimarul Roxana Iorga. 

Exit mobile version