Armonie totală în Consiliul Local

de | 23/08/2019 | Administrație, Local

Cea mai recentă ședință a executivului local din Roman, ce a avut loc joi, 22 august, a fost una în care s-a simțit din plin atmosfera de vacanță. În ciuda faptului că a fost vorba despre o ședință ordinară, cu 27 de proiecte de hotărâre pe ordinea de zi, întâlnirea a durat doar 31 de minute; cu tot cu două rânduri de vot secret. 

Poate cel mai important proiecrt al ședinței a fost cel prin care s-au modificat indicii de generare a deșeurilor de către agenții economici. Aceștia au fost modificați în varianta propusă prin proiectul de hotărâre, fără niciun amendament (citește aici despre noii indici de generare a deșeurilor pentru firme). Primarul Lucian Micu a ținut să precizeze că acum ar fi vorba, în medie, de 0,45 kg gunoi/zi la o suprafață de 10 metri pătrați. Și că un contract între două firme se poate negocia, adică acești indici sunt orientativi. Din păcate pentru persoanele fizice, creșterea aprobată de consilierii locali a rămas cea solicitată de operatorul de gunoi.

Cum nimeni nu a avut nimic de adăugat, ședința s-a terminat cu un anunț al primarului: Lucian Micu a spus că în perioada 26 august – 3 septembrie va fi plecat în concediu, iar instituția va fi condusă de viceprimarul Roxana Iorga. 

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.