Egipt, o destinație din ce în ce mai comună pentru turiștii din România (P)

de | 23/08/2019 | Economic, Național

Dacă în trecut rar puteai găsi o persoană care să fi vizitat Egiptul, în prezent numărul celor care aleg ca destinație de vacanță acest loc fascinant, plin de vestigii arheologice și cu o cultură atât de bogată, crește de la un an la altul. E și normal să fie așa, dacă stai să te gândești că prețul unei vacanțe de 7 nopți All Inclusive, la un hotel de 4 stele, transport cu avionul, pornește în general de la 400 de euro de persoană, ceea ce nu este deloc mult în comparație cu prețurile vacanțelor interne. 

Cei de la agenția de turism Christian Tour vorbeau în 2017 despre un număr de aproape 4.500 de turiști duși în Egipt doar în perioada 1 august-25 octombrie, turoperatorul reluând astfel cursele charter spre Egipt, după doi ani de pauză. Să nu uităm că Egiptul, spre deosebire de alte țări, este o destinație de vacanță permanentă, 12 luni/an. 

Facem asta datorită numeroaselor cereri primite de la clienții noștri, dar și pentru că prețurile unui sejur în această tară sunt din ce în ce mai accesibile. Tocmai de aceea, punem de la bun început la dispoziția clienților noștri oferte de vacanță complexe, ce implică nu doar sejururi, ci și numeroase excursii opționale, circuite și croaziere. Nu în ultimul rând, mizăm pe experiența unui commercial manager de origine egipteană în echipa Christian Tour, care știe toate detaliile turismului de acolo și ne va ajută în ce privește dezvoltarea acestui produs„, declară Marius Pandel, CEO al agenției de turism Christian Tour, se arată pe profit.ro

Misterele țării din nordul Africii și Orientul Mijlociu au avut întotdeauna darul de a fascina oamenii din toate colțurile lumii, iar asta se poate vedea și din numărul foarte mare de filme artistice inspirate din Egipt. Gods of Egypt (2016) cu Gerard Butler în rol principal sau The Mummy (2017) cu Tom Cruise în rolul principal sunt doar două din cele mai recente filme ce exploatează teme din Egipt. Remarcabil este și succesul slotului cu tematică egipteană Book of Ra (produs de compania Novomatic), care se număra printre cele mai populare sloturi video din istoria jocurilor de noroc.  

Printre cele mai populare stațiuni de vacanță din Egipt se număra Hurghada. Amplasat pe malul Mării Roșii, orașul cu peste 180.000 de locuitori s-a transformat în ultimii 30 de ani dintr-o micuță localitate de pescari într-una din cele mai frumoase destinații de vacanță din lume, cu mai mult de 200 de hoteluri, zone comerciale moderne și o viață de noapte destul de intensă. Windsurfing, pescuit la mare adâncime, înot, scufundări, snorkelling, toate aceste activități maritime pot fi desfășurate în orice perioadă a anului, cu precădere în lunile septembrie-noiembrie și martie-mai. Fără îndoială, cel mai mare avantaj al acestei stațiuni este faptul că turiștii cazați în zonă pot vizita obiective turistice precum piramidele lui Kheops, Kephren și Mykerinos, Sfinxul și Valea Templului sau Muzeul Egiptean din Cairo. 

Îmbucurător este faptul că mulți dintre cei care au vizitat Egiptul în ultima vreme spun că poți mânca la un restaurant local chiar și cu 2-3 euro, iar cu 10 euro poți chiar închiria un apartament, desigur în cazul în care nu îți cumperi o vacanță All Inclusive.   

Articol scris de inRoman.ro

Cotidian online independent.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.