Hotel pentru sportivi

de | 25/10/2016 | Local

Clădirea în care au funcționat, în urmă cu mai mulți ani, secția de boli contagioase și secția de psihiatrie ale Spitalului de Urgență Roman ar putea deveni hotel pentru sportivii care ajung la Roman în cadrul competițiilor desfășurate la noi. Administrația locală a comandat un studiu de fezabilitate, pentru a afla cât va costa investiția. În cadrul emisiunii ”Derapaj controlat” de la Topall Tv, managerul Ovidiu Bojescu a explicat că studiul de fezabilitate (SF) indică că investiția nu este una de neglijat, având în vedere starea actuală a clădirii, dar și normele ce trebuie respectate pentru ca acolo să funcționeze un hotel.

SF-ul este făcut pentru transformarea ei într-un hotel pentru sportivi, pentru că altă destinație nu am găsit noi că ar fi adecvată… ne-ar trebui în zonă foarte multe, ce-i drept, dar nici să facem locuințe sociale nu se pretează, nici spații medicale, este o clădire destul de veche. Numai că SF-ul pe care l-am făcut ne arată că pentru a transforma acea clădire într-un hotel și a te încadra în normele care sunt acum ne-ar trebui în jur de 1.500.000 de lei și ar trebui să vedem de unde să identificăm sursa de finanțare. Sigur că, în eventualitatea unui împrumut pentru fonduri europene, atunci ne putem gândi de unde poate fi finanțată această clădire, această investiție”, a precizat city managerul Ovidiu Bojescu.

Dar această investiție nu reprezintă o prioritate zero pentru administrația locală, întrucât sunt alte investiții începute ce trebuie terminate și, în același timp, se așteaptă un răspuns al Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Est referitor la proiectele depuse pentru a obține finanțare nerambursabilă în cadrul noului Program Operațional Regional.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.