Site icon inRoman.ro

Dezbateri pentru buget (IV): Discuții cu ONG-urile

dezbatere buget ONG.

Reprezentanții organizațiilor non-guvernamentale care au fost invitați și au ajuns la întâlnirea cu primarul Lucian Micu și ceilalți reprezentanți ai administrației locale, au avut chestiuni diverse pe care le-au transmis public. 

La început, primarul a ținut să precizeze că “fondurile nerambursabile s-au dublat anul acesta, pentru fiecare categorie avem câte 50.000 lei” (n.r. – un total de 200.000 lei). De fapt, nu este vorba despre o dublare a sumei, ci despre plata unei datorii pe care Primăria o are către ONG-uri, după ce procedura a fost anulată în 2019 – din cauza unui regulament de finanțare cu probleme – și nicio asociația nu a primit buget pentru proiecte conform Legii 350/2005. Anul acesta, valoarea maximă a unui proiect va fi de 10.000 lei, iar cei care depun proiecte trebuie să asigure o parte de cofinanțare de 10%. 

Lucian Micu i-a întrebat pe cei prezenți în ce măsură ar fi oportun ca manifestările organizate cu ocazia zilelor municipiului Roman să aibă loc în parcarea de la centrul comercial Roman Value Centre. Feedbackul imediat a fost că aceasta nu este cea mai bună idee. 

Principalele chestiuni discutate la întâlnirea cu ONG-urile: 

Exit mobile version