Site icon inRoman.ro

Alegerile îi scot ușor din apatie pe unii consilieri locali

consiliu local vot DSC5345

În ședința de Consiliul Local din 7 februarie, la care au fost prezenți 20 din 21 consilieri – singura absență fiind a liberalului Leonard Achiriloei recent numit secretar de stat în Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor – armonia dintre PSD și PNL nu a fost deplină, așa cum am fost obișnuiți de-a lungul mandatului.

La primul proiect de pe ordinea de zi, cel privitor la bugetul orașului pentru 2020, consilierul PSD Radu Curpăn s-a abținut de la vot, intenția de a se abține fiindu-ne comunicată încă dinainte de ședință motivând că nici una din propunerele lui referitoare la buget nu au fost incluse la proiect. Propunerele au fost făcute într-o dezbatere ce s-a ținut pe data de 30 ianuarie, dezbatere ce a avut loc la finalul ședinței de consiliu local și s-a desfășurat în regim secret, adică presa și „civilii” au fost invitați să părăsească sala. Legat de caracterul secret al discuțiilor, Radu Curpăn a declarat că nu știe de ce dezbaterea se ține cu ușile închise, inițiativa aparținându-i primarului (acest lucru s-a întâmplat și în anii anteriori), iar consilierul PSD Constantin Holban a declarat că sunt niște discuții normale și nu înțelege de ce i-ar interesa pe romașcani asta.

Discuții despre „discuții”

La proiectul de hotărâre cu privire la bugetarea participativă, Constantin Holban a cerut să existe discuții cu privire la inexistența unui calendar clar al etapelor procesului de finanțare a propunerilor venite de la romașcani. Tot Constantin Holban a fost cel care a cerut să aibă loc discuții pe marginea proiectului de reamenajare a stadionului Moldova. După ce primarul Lucian Micu a spus care sunt motivele din spatele renunțării la actualele tribune, președintele de ședință, consilierul PNL Dana Păiuș, a acuzat că discuțiile au fost cerute doar „ca să ne auzim și să ne vedem în fața camerelor”. „Toate explicațiile se regăseau în raportul de specialitate, nu prea înțeleg care este sensul discuțiilor din moment ce dumneavoastră aveți în mapă un raport de specialitate întocmit de specialiști” a precizat Dana Păiuș. „Și atunci de ce mai facem ședință de Consiliu Local” a replicat Constantin Holban. La vot au votat împotrivă Radu Curpăn și Constantin Holban, iar consilierul PSD Daniel Vasiliu s-a abținut.

Exit mobile version