Războiul dintre consilierii PNL și cei ai PSD continuă la Consiliul Județean (CJ) Neamț. Vineri, 8 iulie, la ședința extraordinară a Consiliului Județean, consilierii PNL au absentat în bloc. Cu o oră înainte de a începe ședința extraordinarră a legislativului județean, consilierii PNL au făcut o onferință de presă, explicând de ce vor lipsi de la întrunire.
„Am înaintat o solicitare doamnei prefect, dar și Guvernului României, în atenția primului ministru Dacian Cioloș și a ministrului Administrațiilor și Internelor, Petre Tobă. În această solicitare am prezentat situația de la ședința de constituire a Consiliului Județean Neamț. Votul este atât un drept, cât şi o obligaţie şi este universal, egal, direct, secret şi liber exprimat – aşa cum este consfinţit prin legea fundamentală, nu este doar un drept așa cum au interpretat o parte dintre consilierii județeni PSD. Obligaţia corelativă a dreptului de vot impune titularului condiţia nedivulgării conţinutului – în principal. O divulgare sau o desecretizare a votului poate să atragă repercusiuni din partea persoanelor interesate în mod direct în exercitarea votului sau asupra rezultatului votului”, a declarat Monica Anton, consilier judeţean PNL. Dacă răspunsul prefectului județului nu îi va mulțumi pe liberlai, aceștia se vor adresa instanței.
„Analizăm posibilitatea de a continua demersurile noastre, și anume să ne adresăm instanței de contencios administrativ. Solicitarea către Guvernul României și către doamna prefect a județului va fi înaintată astăzi. Pentru că nu s-a aplicat în mod corect legea, iar din punctul nostru de vedere, divulgarea conținutului votului se află în spatele unei determinări a unuia sau a mai multor consilieri județeni ca in urma votului să profite prin obținerea unor funcții, luni vom înainta plângerea către contencios administrativ și, mai mult decât atât, vom face plângere penală la DNA, în temeiul legii 78 /2000 împotriva președintelui PSD Neamț, Ionel Arsene, pentru săvârșirea infracțiunii de determinare, respectiv influențare a votului în scopul obținerii unui folos personal, precum și împotriva consilierilor județeni, membri PSD, care se află în postura de complici la săvârșirea acestei infracțiuni, respectiv cei care au verificat dacă opțiunea de vot a fost conformă cu determinarea, și aici se poate vedea cazul Dragnea și Mihai Fărcășanu, cel din urma fiind și condamnat cu executare. Demersurile noastre reprezintă o obligație a noastră față de cetățenii care ne-au ales. Nu putem tolera încălcarea legii și o vom sancționa de fiecare dată, dar nu vrem să creăm disfuncționalități Consiliului Județean, de aceea vom participa la ședințe unde vor trebui luate decizii pentru cetățenii județului”, a adăugat Monica Anton.
Ionel Arsene, președintele CJ Neamț, a spus că nu se teme de plângeri. „Colegii noștri liberali au luat vacanță deja și au arătat, încă o dată, că votul nemțenilor, pentru ei, nu contează, și că bâlciul și bătaia de joc la adresa populației din județul Neamț continuă. Au început bine. Alegerile și puterea într-un județ se câștigă în mod democratic, prin vot. Liberalii n-au înțeles că au pierdut. Le urez mult succes. Sigur, în mandatul acesta vor mai fi destui care vor dori să-mi facă plângere penală sau plângeri la DNA sau la alte instituții ale statului. Este dreptul fiecăruia să acționeze cum vrea. Însă ceea ce este trist este că cei din PNL n-au înțeles că se fac de râs. Și, sincer, nu mă deranjează. Le urez mult succes”, a declarat Ionel Arsene.
Dacă lipsesc consecutiv la trei ședințe ordinare, liberalii riscă să piardă mandatul.
0 Comentarii