Cum poate PSD-ALDE să nu majoreze alocația copiilor

de | 14/02/2019 | Economic, Național, Social

UPDATE: PSD a modificat, joi seară, amendamentul privind majorarea alocației copiilor, indicând o altă sursă de finanțare. Astfel, cel mai probabil, începând cu 1 martie alocațiile pentru copii vor crește la 300 lei (pentru copiii sub doi ani), respectiv 150 lei (pentru copiii mai mari de doi ani).

Amendamentul privitor la majorarea alocației copiilor al unui deputat PNL a trecut la vot, joi, 14 februarie. Conform amendamentului, de la 1 martie, alocațiile ar urma să fie majorate la 300 lei (pentru copiii sub doi ani), respectiv la 150 de lei (pentru copiii peste doi ani).

Coaliția de guvernare încearcă acum pe mai multe căi să anuleze acest amendament. După vot, parlamentarii PSD-ALDE au încercat reluarea votului pe motiv că sursa de finanțare indicată este greșită – la acest moment lucrurile sunt în desfășurare. Vineri va fi votul final pe buget și se va vedea atunci cum vor vota parlamentarii. Dacă amendamentul rămâne în bugetul final aprobat de Parlament, Guvernul ar putea decide amânarea aplicării măsurii în cauză.

De precizat că în anul 2015, atunci când s-au dublat alocațiile copiilor, acest lucru s-a întâmplat tot ca urmare a unui amendament propus de un deputat PNL și tot pentru că o parte a parlamentarilor PSD nu erau în sală pentru a vota.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.