La Clubul Copiilor, roadele se culeg și primăvara

de | 21/05/2019 | Cultură, Local

Sala de festivități a primăriei romașcane a găzduit sâmbăta trecută un eveniment artistic inclus în seria manifestărilor derulate cu ocazia Zilelor municipiului Roman. Este vorba de Festivalul concurs de muzică ușoară pentru copii și adolescenți „Muzica e viața mea”, ajuns anul acesta la cea de a III-a ediție. Organizat de către Clubul Copiilor din Roman, acest festival s-a dorit inițial a fi o manifestare dedicată tinerelor talente locale, însă succesul repurtat încă de la prima ediție l-a făcut să ia amploare și să devină un festival-concurs național. 

Aceasta este a treia ediție a Festivalului-Concurs “Muzica e viața mea”. Este un eveniment deosebit, care a reușit să crească peste așteptări de la ediție la ediție, ceea ce înseamnă că munca noastră, a celor de la Clubul Copiilor Roman, este recunoscută și apreciată.”

prof. Ilie Boloca, director Clubul Copiilor Roman

Evenimentul, care s-a desfășurat în sala de festivități a Primăriei municipiului Roman, a reunit 57 de copii și adolescenți cu vârste cuprinse între 5 și 19 ani, din Roman și din alte 12 localități ale Moldovei, printre care Piatra Neamț, Iași, Botoșani, Bacău, Focșani, Pașcani, Rădăuți și Săbăoani. Talentații participanți au concurat pe 5 categorii de vârstă, iar cei din Roman au obținut în final 10 premii și mențiuni. Astfel, la categoria 5-7 ani premiul II a fost obținut de David Pitea, de la Școala Gimnazială „Calistrat Hogaș”, iar premiul III a fost luat de Emma Mărtinaș, de la Clubul Copiilor. La categoria 8-10 ani, Maria Dascălu, de la Clubul Copiilor, a obținut una din mențiuni. Premiul III de la categoria 11-13 ani a revenit elevei Sabrina Aniculăesei, de la Școala Gimnazială „Vasile Alecsandri”, iar premiul I la categoria 14-16 ani a fost luat de Alexandra Crețu, de la Clubul Copiilor. Tot premiul I, dar la categoria 17-19 ani, a fost obținut de talentata Crina Tamba, de la Colegiul Național „Roman Vodă”. Premiile au constat în diplome pentru toți participanții, iar cei clasați pe primele trei locuri au primit în plus medalii, cupe și premii în bani.

Pentru Clubul Copiilor Roman, festivalul de sâmbătă nu a fost singura manifestare inclusă în pleiada de evenimente dedicată Zilelor municipiului Roman. La Biblioteca municipală “George Radu Melidon” s-a marcat, tot săptămâna trecută, finalul celei de-a X-a ediții a concursului “Culoarea lecturii în bibliotecă”. Tematica acestei ediții a fost “Colţ de rai românesc”, elevii din clasele care au fost implicate în acest proiect realizând desene după anumite lecturi anume selectate. Acțiunea Cercului de Artă Decorativă din cadrul Clubului Copiilor Roman s-a realizat în parteneriat cu Biblioteca “George Radu Melidon”, Şcoala “Vasile Alecsandri” (cls. a I-a A, cls. a II-a A, cls. a II-a B, cls. a II-a D), Colegiul Național “Roman Vodă” (cls. a I-a), Colegiul Tehnic “Danubiana” (grupa mare a grădiniței), Şcoala “Calistrat Hogaş”, Liceul Tehnologic “Vasile Sav” Roman și trei școli din mediul rural: cele de la Ion Creangă, Bozieni și Stăniţa.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.