Directorul global de Inteligență Artificială al unei companii din top 10 multinaționale din lume, inventatorul primului taxi aerian electric premiat la Paris în prezența lui Emmanuel Macron sau activistul care plantează zeci de milioane de copaci în Africa vin la București cu alți 20 de inovatori și experți internaționali să aflăm în premieră cum vor arăta următorii zece ani și ce decizii au business-urile și societățile de luat acum.
În 28 noiembrie în Palatul Universul va avea loc a patra ediție Future Summit, conferință internațională despre provocările și soluțiile viitorului, în paralel cu prezentarea celor 50 de idei de business din incubatorul Future Makers.
Câteva din întrebările la care speakerii vor răspunde: Cum transformă AI și automatizarea industriile și societatea? Care sunt implicațiile crizei climatice și soluțiile la aceasta? Cum arată viitorul muncii și care sunt cele mai noi tendințe în serviciile de sănătate digitală? Cum putem (re)construi Bucureștiul în viitor și cum arată viitorul educației în România?
Printre speakerii Future Summit 2019 se numără:
- Patrick Nathen, Fondator, Lilium Aviation. Lilium este primul taxi zburator electric ce poate să transporte 5 persoane pe distanțe de peste 300 km într-o oră.
- Claudia Pavarini, Energy Modeler, International Energy Agency. Cum arată piața de energie în 2040 conform raportului World Energy Outlook al IEA, cea mai importantă organizație globală în domeniu.
- Juan Bernabe-Moreno, Director Global Inteligență Artificială, E.ON. Cum ajută AI în modelele de business din energie.
- Tristram Stuart, cea mai importantă voce globală în reducerea risipei alimentare.
- Danny Goh, CEO, Nexus Frontier Tech. Antreprenor global în Inteligență Artificială.
- Simon Harris, Investment Director, Zap&Go. Un nou tip de baterie cu încărcare ultra-rapidă fără Litiu și non-toxică pentru mediu.
Printre speakerii români ai Future Summit 2019 se numără: Dragoș Stanca (Upgrade 100), Gabriel Isidor (UiPath), Vlad Mixich (European Public Health Alliance), Oana Gheorghiu (Dăruiește Viață), Florin Stoican (Parcul Natural Văcărești), Mihai Toader-Pasti (EFdeN), Oana Țoiu (Social Innovation Solutions) sau Adelina Dabu (Confederația Patronală Concordia).
În cadrul Future Summit, participanții pot și asculta pitch-urile celor 50 de echipe de tineri antreprenori din programul Future Makers. Dintre cei peste 2000 de tineri ce au trecut în 2019 prin programul de educație antreprenorială despre viitor, juriul a selectat 50 de echipe și în 28 noiembrie va alege 7 echipe care vor primi premii de 20.000 de euro. Business-urile Future Makers aduc soluții în educație, mobilitate urbană, fintech, industria alimentară, sănătate, realitate virtuală, automatizare sau securitate cibernetică.
Future Summit 2019 este organizat de Social Innovation Solutions și Global Shapers Bucharest Hub și susținut de Fundația Coca-Cola și eMAG, în parteneriat cu Foreign Investors Council, Romanian Business Leaders, Confederația Patronală Concordia, Upgrader Community, HR Club, Design Thinking Society, Innovation Labs și Ashoka.
0 Comentarii