Senatorul Manoliu: „Este inadmisibil să fii în Parlament și să nu lucrezi pentru oameni”

de | 05/11/2020 | Politică, Comunicate de presă, Județean

Senatorul Dan Manoliu, membru Pro România Neamț, consideră că nemțenii trebuie să fie informați cu privire la rezultatele pe care le au cei care vor să obțină încă un mandat în Parlamentul României. Rezultatele vorbesc prin fapte măsurabile și cifre, iar acestea confirmă că, în timp ce parlamentarul Pro România a fost activ și implicat, senatorul Eugen Țapu (PNL) s-a remarcat de multe ori prin… absență.

În două mandate, adică în opt ani de așa-zisă activitate parlamentară, numele PNL-istului Țapu apare în dreptul a 14 legi. În ritmul acesta, liberalul are nevoie de nu mai puțin de patru mandate ca să ajungă la numărul de legi promovate de senatorul Dan Manoliu! Parlamentarul Pro România are 35 de legi promovate în mandatuul 2016 – prezent, dintr-un total de 99 de inițiative legislative susținute. 

Situația este similară și în cazul candidatului PSD pentru Senatul României, Răzvan Cuc. Acesta are doar șapte legi promovate. În plus, Cuc a fost demis de propriul partid din cauza lipsei de performanță de la Ministerul Transporturilor și a fost înfiat la Neamț pentru că a intrat în conflict cu proprii colegi din județul Giurgiu. 

Este inadmisibil să mergi în parlament, pe o indemnizație generoasă și să nu faci ceva pentru oamenii pe care îi reprezinți. Nu este simplu. Dar eu am demonstrat că se poate, indiferent de cine guvernează, să treci legi bune pentru cetățeni. Când am lucrat la legea energiei electrice și a gazelor naturale au fost multe presiuni, mai ales pentru că am impus amenzi mari firmelor care vin cu practici înșelătoare. Dar acolo unde există voință și bună-credință, se întâmplă lucruri bune.

Dan Manoliu, senator Pro România

Printre legile inițiate și susținute de senatorul Dan Manoliu se numără Legea privind racordarea gratuită la gaze, Legea privind pensia de urmaș pentru cadrele medicale decedate din cauza COVID-19, aprobată în Parlament și promulgată (dar pentru care Guvernul nu a publicat normele metodologice în vederea aplicării acesteia),  Legea privind scutirea de la impozitul pe casă a persoanelor cu handicap grav sau accentuat și a însoțitorilor acestora, atunci când e vorba de același domiciliu, Legea privind sprijin pentru angajarea celor au sub 40 de ani în activități agricole, Legea privind votul prin corespondență, Legea muntelui și alte două legi adiacente, de sprijinire a activităților montane etc. 

Articol scris de inRoman.ro

Cotidian online independent.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.