Consiliul Local a decis: deșeurile rămân la Roman

de | 26/07/2016 | Local

Consilierii romașcani au votat, în ședința de marți, 26 iulie, ca gunoaiele romașcanilor să fie depozitate, în continuare, în groapa temporară de la marginea orașului. Aleșii locali au aprobat o hotărâre prin care prelungesc extinderea valabilității contractului de concesiune a serviciului public de salubrizare „Depozitarea controlată a deşeurilor municipale” nr. 178 din 6 ianuarie 2011 asupra acestui depozit provizoriu, extindere care expira luna viitoare.

Între municipiul Roman și Consiliul Județean Neamț există un dezacord legat de depozitarea deșeurilor. În timp ce Consiliul Județean susține că depozitarea gunoaielor într-o groapă temporară este ilegală începând cu luna iulie 2015, dată la care s-a dat în folosință depozitul ecologic de la Girov, reprezentanții Primăriei municipiului Roman susțin că transportul gunoiului la Girov ar însemna costuri suplimentare pentru romașcani și că lipsa unui operator zonal, care să deservească zona Romanului și să ducă gunoiul la stația de sortare și transfer de la Cordun, este o responsabilitate de care nu s-a achitat tocmai Consiliul Județean.

Prin hotărârea de marți, contractul de concesiune pentru groapa de gunoi temporară s-a extins  ”până la intrarea în funcțiune a stațiilor de sortare și transfer Cordun,dar nu mai mult de un an”. Operatorul care folosește acest depozit temporar este SC Rossal SRL Roman. Conform expunerii de motive din proiectul de hotărâre,  ”depozitul temporar are autorizație de mediu până în 2019.”

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.