Sute de pietoni prinși pe picior greșit

de | 26/07/2016 | Județean, Justiție

În perioada 20–22 iulie, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Neamţ au acționat pentru combaterea nerespectării dispozițiilor legale privind acordarea priorității de trecere pietonilor angajați în traversarea regulamentară a drumului public și nerespectarea de către pietoni a normelor privind circulația pe drumurile publice. În cadrul acțiunii, au fost aplicate 244 de sancțiuni pentru traversare neregulamentară și au fost reținute 35 de permise de conducere pentru neacordare prioritate pietoni.

Nerespectarea normelor legale din partea pietonilor înseamnă amenzi cuprinse între 250 lei și 375 lei, iar neacordarea priorității detrecere pietonilor se sancționează cu amendă de la 500 la 625 lei și reținerea permisului de conducere pentru o perioadă de 30 de zile. În această săptămână, polițiștii rutieri desfășoară activități în cadrul acțiunii TRUCK & BUS, activitate coordonată de Organizaţia Poliţiilor Rutiere Europene (T.I.S.P.O.L.), în vederea reducerii accidentelor rutiere, prin combaterea încălcării normelor legale privind circulația pe drumurile publice de conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane și de mărfuri.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.