Schimbări la ApaServ, surpriza ședinței CJ. Purtătorul de cuvânt ”uită” să comunice

de | 19/09/2016 | Județean

Compania județeană Apaserv are un nou Consiliu de Administrație (CA). Totul s-a întâmplat extrem de rapid, în ședința extraordinară a Consiliului Județean (CJ) Neamț, care a avut loc luni, 19 septembrie, la ora 11.00.

Ședința a fost anunțată presei luni diminață, la ora 8.00, astfel că mobilizarea pentru a ajunge la întrunirea legislativului județean a fost imposibilă presei din Roman. Oricum, proiectul de schimbare a componenței CA nu figura pe ordinea de zi, acesta fiind introdus ca proiect suplimentar cu doar zece minute înainte de ora stabilită pentru ședință, după cum au spus consilieri județeni prezenți la ședință.

Nici managerul general al companiei nu știa nimic despre schimbare, el aflând de la presă despre faptul că ApaServ va avea un nou CA. ”Totul s-a făcut pe ascuns, eu nu am știut nimic, am aflat din presă. Nu știu exact cine a făcut hârtia, expunerea de motive, ce hotărâre, doar ce-am citit în presă. Restul… nu am fost informați despre acțiunea care a avut loc. Când vom primi documentele atunci vom acționa în consecință, indiferent. Inclusiv penal, unde sunt încălcări vom lua toate măsurile și vom contesta, pentru a scoate adevărul la iveală”, a declarat Cătălin Dughir, manager general al ApaServ.

În aceeași situație s-a aflat și unul dintre noii membri ai CA, Iuliana Năstase Onu. ”Știam că este posibil să fiu propusă, dar nu știu nimic în plus. Dacă este adevărat că am fost desemnată în Consiliul de Administrație, va trebui să mă documentez în detaliu cu privire la atribuțiile pe care le voi avea.”

Pentru a afla ce anume a stat la baza acestei schimbări, cine a întocmit proiectul de hotărâre și care sunt documentele ce au însoțit acest proiect am cerut detalii purtătorului de cuvânt al Consiliului Județean Neamț. Detalii care nu au venit, semn că reprezentanții CJ Neamț ori sunt  foarte ocupați, ori au considerat acest lucru nu era urgent sau important de comunicat. Așa cum nu au comunicat (doar anumitor reprezentanți ai presei) nici programul președintelui instituției de la deschiderea anului școlar, nici o altă acțiune a acestuia din aceeași zi.

 

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.