Unde găsiți brazi de Crăciun

de | 13/12/2016 | Județean, Util

Este al doilea an când romaşcanii nu pot cumpăra brazi de Crăciun din Piaţa Mare a municipiului Roman, din motive ce țin de legislație. Pentru cei care nu au spațiu sau bani pentru un brad, în piață sunt la vânzare crenguțe.

Direcția Administrației Piețelor și Oborului, potrivit legislației, nu poate acționa ca agent economic, respectiv nu poate achiziționa și emite bonuri fiscale din casa de marcat. Aceasta este una din prevederile legii referitoare la comercializarea brazilor; ar însemna transformarea unui serviciu public într-un agent economic , dacă putem sintetiza aspectul, și mai este o acțiune subsidiară prevăzută de legislație, respectiv autorizarea. Cei care doresc să achiziționeze brazi o pot face la firmele care au ca specific spațiile verzi din municipiul sau de la magazinele mai mari,d e tip supermarket sau produsele acestea care deservesc gospodăria. În piață se vor comercializa doar crenguțe de brad. Și în cazul acesta este necesar aviz de însoțire a mărfii, factură, aceste documente sunt solicitate în momentul în care se solicită accesul în piață”, a afirmat Constantin Cudalb, purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Roman.

O altă variantă este să mergeți la ocoalele silvice. Anul acesta, Direcția Silvică soate la vânzare pomi pentru Crăciun pornind de la doar 10 lei.

Direcția Silvică Neamț își propune să comercializeze în acest an aproximativ 150 de pomi de Crăciun, confecționați din speciile brad și molid. Vorbim de pomii de Crăciun clasici, tăiați. Pe lângă aceștia, punem în vânzare la subunitățile noastre Ocolul Silvic Gârcina și Ocolul Silvic Pipirig și pomi din specia Picia Pongia, varietatea argintie, adică molid argintiu în ghivece. Prețul acestora este între 60 și 120 de lei”, a afirmat inginerul Viorel Timișescu, purtător de cuvânt al Direcției Silvice Neamț.

Pentru brazii și molizii tăiați, prețul variază între 20 și 30 de lei pentru specia brad și între 10 și 20 de lei pentru specia molid. Tot de la ocoalele silvice s-ar putea obține, de asemenea, la un preț modic, brazi de Crăciun confiscați de la cei prinși de autorități că făceau transporturi ilegale.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.