Centura ocolitoare Roman-Est nu a trecut proba timpului

de | 27/02/2017 | Administrație, Economic, Local

La mai puțin un an de la inaugurare, tronsonul strada Plopilor – intersecția cu drumul județean DJ 207A al arterei Roman-Est prezintă probleme. O spune fostul primar al municipiului Roman, o recunoaște actualul primar al orașului și se observă cu ochiul liber dacă circuli pe această șosea. În zece luni de la tăierea panglicii (luna mai 2016), pe cei 4,7 kilometri de șosea au apărut nu mai puțin de 12 porțiuni reasfaltate, iar pe alocuri șoseaua este ondulată.

Probleme ar fi la fundație, conform celor spuse de Laurențiu Leoreanu. Fostul primar a făcut aceste afirmații la momentul raportului în fața romașcanilor pentru cei aproape nouă ani de activitate în fruntea administrației locale.

E o investiție care s-a făcut, practic, pe teren viran, pe teren agricol și în această perioadă s-au constatat și punctele care au cedat datorită traficului greu și a unor probleme la fundament. În acest moment e aflată în monitorizare și trebuie văzute punctele care sunt, în acest moment deficitare. Iar în această primăvară toate aceste punte trebuie să fe reabilitate, rezolvate, pe cheltuiala constructorului, dar nu prin plombare, ci prin covor întreg asfaltic. Constructorul poartă răspunderea și va rezolva această problemă în această primăvară, după discuțiile pe care le-am purtat”, a spus Laurențiu Leoreanu.

Actualul primar susține că știe despre probleme și că, la fel ca și pe cealaltă ocolitoare, totul va trebui refăcut de constructor. Constructor care este același: Imrom SA, firmă a omului de afaceri Mihai Haivas.

Ca și la artera Roman-Vest, tot constructorul este obligat să intervină și la acest obiectiv. Mâine mă voi întâlni cu diriginții de șantiere pentru a discuta problemele care există punctual și pentru a le cere o exigență maximă. Când vremea va permite, constructorul va interveni cu un nou strat de asfalt pentru a remedia și acest obiectiv, pentru că se află, de asemenea, în garanție”, a precizat Lucian Micu.

Tronsonul de pe Roman-Est de la strada Plopilor până la intersecția cu drumul județean DJ 207A a costat 8.331.000 de lei. Contactat telefonic, omul de afaceri Mihai Haivas a refuzat să comenteze afirmațiile și a precizat că nu a primit un document de la Primăria Roman referitor la remedieri pe cele două tronsoane de pe Roman-Est, respectiv de pe Roman-Vest.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.