De 1 mai, gratuit cu barca pe lac

de | 30/04/2017 | Administrație, Local, Util

Pentru a marca ziua de 1 mai ca moment de deschidere oficială a sezonului estival, administrația locală oferă tuturor romașcanilor posibilitatea de a se plimba gratuit cu barca pe lacul din Parcul Municipal. Această facilitate a fost oferită și în anii anteriori și zeci de persoane au avut posibilitatea de a se plimba timp de o jumătate de oră pe lac, cu barcă sau cu hidrobicicletă, fără a mai plăti tariful de zece lei.

Vineri, 28 aprilie, a fost inaugurat și locul de joacă din Parcul Municipal. Locul de joacă  de lângă terenul de minifotbal a fost  reamplasat și acum se află în spatele Muzeului de Științe ale Naturii. Cele mai multe obiecte pentru copii sunt, însă, noi.

Ne aflăm la noul loc de joacă, am preferat mutarea acelui vechi, de lângă terenul de fotbal, pentru a oferi copiilor și părinților în cadru în care să se relaxeze doar ei. Pe jos sunt pavele de protecție, pentru ca cei mici să nu se rănească. În total, această investiție s-a ridicat la aproximativ 70.000 de lei”, a precizat primarul Lucian Micu.

În fața locului de joacă sunt două mese pe care au fost desenate table pentru șah. În zona de distracție pentru copii pot intra micuți de până în zece ani, limitarea de vârstă fiind decisă de administrația locală pentru ca obiectele achiziționate să aibă o durată de viață ceva mai mare.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.