Funcționarii publici din toată țara protestează miercuri

de | 23/05/2017 | Administrație, Național

Sindicatul Național al Funcționarilor Publici împreună cu celelalte organizații sindicale competente în reprezentarea personalului administrației publice locale au susținut, în cadrul unei conferințe de presă comună, nemulțumirile și acțiunile de protest generate de proiectul Legii salarizării.

Sindicaliștii sunt nemulțumiți de:

  • lipsa unei grile de salarizare pentru personalul administrației publice locale;
  • nerespectarea Deciziei Curții Constituționale nr 794/2016;
  • nerespectarea Legii nr 188/ 1999 statutul funcționarilor publici.
Miercuri, 24 mai, așa cum am fost informati de colegii din primării și consilii judetene, vor fi proteste prin încetarea totală a activității și pichetarea institutiilor. Luni, 29 mai, va avea loc un miting de protest în fața Camerei Deputaților. Protestele au în vedere lupta angajaților pentru eliminarea presiunilor nelegale ale politicienilor conducători ai instituțiilor administrației publice locale ce ar putea fi făcute prin politica salarială. Pentru haosul creat în administrația publică, pentru ignorarea acestei categorii socio-profesionale, dar și pentru încercarea de a transforma primăriile și consiliile județene în instrumente de satisfacere a interesului politic cerem și demiterea doamnei Lia Olguța Vasilescu, ministrul Muncii”, se arată într-un comunicat al Sindicatului Național al Funcționarilor Publici.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.