Mușatinii i-au convins pe romașcani să facă mișcare

de | 17/09/2017 | Actualitate, Local, Sport

Sute de romașcani au răspuns, sâmbătă, invitației Asociației Mușatinii de a ieși din casă și de a face mișcare. Au avut și motive: Dan Stănescu, campion mondial la flotări a făcut o demonstrație, iar tinerii voluntari i-au implicat pe cei prezenți în tot felul de activități distractive. Distracție a fost și pentru animalele de companie prezente, acestea având ocazia să impresioneze prin drăgălășenie, inteligență și colaborarea cu stăpânii.

Pe parcursul evenimentului, singura constantă a fost veselia. Participanții și voluntarii au râs, s-au distrat, au cântat, au dansat, au bătut mingea, au jucat tot felul de jocuri și au uitat, în acele momente, de mesajele pe rețelele de socializare și de preocuparea pentru un selfie perfect.

Vrem să promovăm mișcarea în rândul tuturor copiilor; și-aici nu mă refer doar la cei mici, ci și la adulți, la cei trecuți de prima tinerețe, dar care se simt copii și vor să se joace în aer liber. Încercăm să combatem sedentarismul, să promovăm un stil de viață sănătos și să-i scoatem pe copii din betoane. Asta a fost ideea proiectului <Romanul se mișcă bine!> Și cred că a fost un succes, uitându-mă la numărul mare de tineri, de copii, care au fost prezenți aici. Ne propunem să repetăm acțiunea ori de câte ori vremea ne va permite pentru că avem echipamentele necesare, avem voluntarii care să se ocupe, avem înțelegere din partea administrației publice locale pentru astfel de acțiuni și cred eu că nu poate să fie decât ceva benefic pentru comunitatea locală.

Ovidiu Albert, președinte Asociația Mușatinii

Promovarea acestui stil de viață va continua în cadrul unei caravane care va ajunge în mediul rural. Astfel, mesajul va ajunge la un număr mai mare de copii și tineri.

Vrem să organizăm, în măsura în care timpul ne va permite, în fiecare weekend, o caravană în satele din jur, cu aceeași tematică. Este un motiv logic, încercăm să promovăm aceleași principii pe care le-am promovat aici și vrem să arătăm comunităților rurale că nu sunt uitate, că ne pasă de copiii din comunitățile rurale care, de multe ori, nu au acces la educație, nu au acces la o continuare a studiilor după terminarea gimnaziului, din lipsă de fonduri sau pentru că trăiesc într-un context social destul de dificil și atunci noi vrem să le producem o mică bucurie și să le arătăm că cineva se gândește la ei și, bine-nțeles, aș vrea să nu intre foarte mult în acest joc al  rețelelor sociale și al sedentarismului și să nu uite niciodată că sunt copii și trebuie să se joace afară.”

Ovidiu Albert, președinte Asociația Mușatinii

CJ Neamt SiglaProiectul „Romanul se mișcă bine!” a fost realizat cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Neamț.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.