Cotidian online independent

Mii de romașcani primesc SMS de la primărie

Peste 15.000 de romașcani primesc informații direct de la primărie, cu ajutorul sistemului de comunicare prin SMS. Numărul este mai mare cu aproximativ 25% comparativ cu săptămâna trecută.

După furtunile care au avut loc în vestul țării, reprezentanții administrației publice locale au cerut romașcanilor să se înscrie în baza de date a Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență pentru a primi, pe telefonul mobil, prin SMS, informații de interes public, inclusiv alerte de calamități. Înscrierile se pot face prin transmiterea, la numărul de telefon 0733.460.376, a numelui și prenumelui, informații necesare pentru a putea elimina ulterior numărul din baza de date dacă solicitantul nu mai dorește să primească alerte. Acest serviciu este gratuit și nu presupune niciun cost suplimentar din partea celor care se înscriu în sistem.

În urma apelului autorităților, 4.760 de romașcani s-au înscris în acest sistem, alți 12.700 de cetățeni figurând deja în baza de date a SVSU Roman. Baza de date pentru alertarea populației este funcțională încă din 2012 și permite înregistrarea a 100.000 de numere de telefon.

Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.
S-ar putea să-ți mai placă și

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.