Cotidian online independent

Poster împotriva nazismului, premiat pentru impactul mesajului

poster impotriva nazismului

Un elev al Colegiului Tehnic „Miron Costin” Roman a creat un afiș cu un puternic mesaj pro-umanitate; atât de puternic, încât a fost premiat pentru acest lucru de UNITED, o rețea de ONG-uri din 48 de țări europene, care militează pentru interculturalitate și toleranță.

Concursul de postere și afișe a avut ca temă ziua de 9 noiembrie – ziua internațională împotriva fascismului și antisemitismului.

Denis Dumitrescu, elev în clasa a XI-a E, profil transporturi, a realizat posterul cu cel mai mare impact. Imaginea arată un craniu însângerat, cu o caschetă de soldat nazist și cu simbolul nazismului în plan secund. Pe cască este scris: „Does it worth it? I don’t think so.” (Merită? Nu cred.) Posterul este alb-negru, singura pată de culoare fiind sângele.

Am lucrat aproximativ jumătate de oră la acest afiș, ideea mi-a venit spontan. Cu o seară înainte, doamna director Ana-Maria Zăloagă mi-a scris un mesaj scurt pe Facebook cu oportunitatea acestui concurs. A doua zi am înscris lucrarea în competiție. Mă bucur că mesajul a fost transmis. Posterul este făcut în Photoshop, fără plugin-uri, doar manipulare a pixelilor și imagini stock cu licență user friendly; lucruri de bază, nimic special. Dar în combinație dau un rezultat impunător.

Denis Dumitrescu, elev Colegiul Tehnic „Miron Costin”

Chiar dacă la sfârșitul licelului Denis va deveni tehnician în transporturi, visul lui este să aplice pentru o facultate de advertising în Germania. Înainte de aceasta, însă, are nevoie de o medie de aproape 9 la bacalaureat, pentru a fi admis la o formă învățământ superior în țara în care vrea să plece.

Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.
S-ar putea să-ți mai placă și

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Click aici!

Abonează-te

la newsletter!

Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.

Te poți dezabona oricând.

Angajăm electrician!