Zile de foc pentru pompieri

de | 13/11/2017 | Actualitate, Județean

Pompierii nemțeni au avut un sfârșit de săptămână de foc, cu șase intervenții în weekend. Trei dintre acestea au fost în zona Romanului.

Sâmbătă după-amiază, dispeceratul ISU – Ambulanță Neamț a fost anunțat, prin sistemul național unic pentru apeluri de urgență, despre producerea unui incendiu la o locuință particulară în localitatea Holm, comuna Pâncești. La fața locului s-au deplasat patru pompieri militari cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, din cadrul Detașamentului de Pompieri Roman.

În urma evenimentului au ars un pat, lenjerie și un covor, iar cauza probabilă de producere a incendiului a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul. Prin urmare, cazul a fost preluat de polițiști, care vor efectua cercetări pentru a stabili exact ce s-a întâmplat.

Tot sâmbătă, în jurul orei 17.00, un alt apel la 112 anunța producerea unui incendiu la un arbore, în municipiul Roman. În urma evenimentului a ars trunchiul unui arbore, iar cauza probabilă de producere a incendiului a fost fumatul în locuri nepermise sau  în locuri neprotejate corespunzător.

Al treilea eveniment de sâmbătă s-a produs în jurul orei 19.30. Pompierii au fost solicitați să meargă la Solca (comuna Oniceni), pentru a stinge focul ce cuprinsese o anexă. La fața locului s-au deplasat șase pompieri militari cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, din cadrul Detașamentului de Pompieri Roman și trei voluntari cu o autospecială de stins incendii din cadrul SVSU Oniceni.

În urma evenimentului a ars acoperișul unei magazii confecționat din plăci OSB (plăci din material lemnos presat) și tablă cutată pe aproximativ 12 metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost burlanul de fum amplasat ori neprotejat termic față de materialele combustibile.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.