Dezvoltarea Romanului, sub semnul întrebării în 2018

de | 22/01/2018 | Administrație, Local

Dezvoltarea orașului în anul ce abia a început pare a fi sub semnul întebării. Cel puțin deocamdată, având în vedere că proiectul de buget, supus în dezbatere publică, nu cuprinde și secția de dezvoltare. Cu toate acestea, primarul Lucian Micu va continua discuțiile cu reprezentanții diferitor categorii profesionale ori sociale.

Am postat pe site-ul Primăriei Roman proiectul de buget pe anul 2018 pentru dezbaterea publică. Venisturile sunt estimate la circa 61.500.000 lei. Nu sunt situațiile finale întrucât nu avem sumele de echilibrare care vor veni de la Consiliul Județean și nici proiectele de investiții dar, pe măsură ce vom avea aceste sume și proiecte, le vom posta și pe acestea.

Lucian Micu, primarul municipiului Roman

Pentru a se încadra în veniturile estimate, cheltuielile materiale de la nivelul Primăriei și a instituțiilor subordonate vor fi anul acesta la 90% față de 2017.

Așa cum am declarat de săptămâna trecută, am demarat deja dezbaterile pe buget. Săptămâna trecută m-am întâlnit cu toți  consilierii locali pentru a discuta tot pe această temă. Au înțeles cu toții că va fi un buget de austeritate. Le-am adus la cunoștință și decizia mea de a reduce cu 10% cheltuielile materiale pentru a echilibra bugetul, pentru că veniturile erau mai mici decât cheltuielile. În perioada următoare vom lucra să identificăm soluții și sume și pentru secțiunea de dezvoltare a bugetului.

Lucian Micu, primarul municipiului Roman

Proiectul de buget al Romanului pe 2018 poate fi consultat mai jos:

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.