Câinele Odek a mirosit țigările prin perete

de | 13/02/2016 | Fără categorie

Polițiștii de investigarea criminalității economice au identificat vineri, cu ajutorul câinelui de urmă Odek, 631 de pachete de țigări susceptibile a proveni din contrabandă, într-un stand din piața centrală a municipiului Roman. Marfa era ascunsă într-un perete modificat al standului, deținut de către o femeie de 43 de ani, din Horia.

Cele 12.000 de țigarete au fost confiscate, iar polițiștii continuă cercetările. Totul s-a întâmplat în cadrul unei acțiuni integrate, poliţiştii nemțeni împânzind județul vineri, 12 februarie. Activitățile au vizat prevenirea şi combaterea infracţionalităţii stradale, a faptelor care tulbură ordinea și liniștea publică, depistarea persoanelor bănuite de comiterea unor infracţiuni. Polițiștii rutieri au fost angrenați în aceste acțiuni, în vederea combaterii abaterilor rutiere și prevenirii accidentelor de circulație.

Polițiștii rutieri şi cei de ordine publică au efectuat 33 de filtre și controale, atât pentru creșterea gradului de siguranță în trafic cât și combaterea infracțiunilor, fiind legitimate 268 de persoane. În urma activităților desfășurate au fost constate 14 infracțiuni, iar pentru neregulile depistate, poliţiştii au aplicat 246 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 48.307 de lei. Polițiștii rutieri au aplicat 216 de sancțiuni contravenționale, cele mai multe sancțiuni, 85,fiind date conducătorilor auto care au depășit regimul legal de viteză.

Activităţile de prevenire şi combatere a ilegalităţilor continuă în acest weekend, pentru reducerea numărului de fapte antisociale, prin prezenţa activă a poliţiştilor în mijlocul comunităţii nemțene.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.