Permisul de lucru cu focul: când este nevoie de el și cine îl emite

de | 26/02/2016 | Local, Util

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a stabilit care sunt regulile pentru ca cetățenii ce vor să curețe terenul în această perioadă dând foc vegetației uscate, să nu pună în pericol comunitatea. Conform unei hotărâri adoptate vineri, 26 februarie, ”arderea miriştilor, vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale se va executa numai după obţinerea permisului de lucru cu focul, conform prevederilor Normelor generale de apărare împotriva incendiilor.

De la această prevedere sunt exceptate arderile vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale din cadrul gospodăriilor cetăţeneşti. Permisul de lucru cu foc nu se va emite pentru acele lucrări care urmează a fi executate pe terenuri care sunt traversate sau sunt amplasate la o distanţă mai mică de zece metri faţă de linii electrice aeriene de medie şi înaltă tensiune, conducte de transport gaze naturale sau produse petroliere”.

În principal, verificarea respectării acestor reguli și acordarea permisului de lucru cu focul se acordă de preşedinţii comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă. Aceștia vor fi, însă, ajutați de reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț în derularea de campanii de informare pentru prevenirea incendiilor produse de ardrea miriștilor și a vegetației uscate.

Pe parcursul anului 2015, la nivelul județului Neamț s-au înregistrat 124 de incendii de vegetație uscată. Dintre acestea, 25 au fost pe raza municipiului Roman.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.