PACT s-a lansat și la Neamț

de | 06/03/2016 | Politică

Duminică, 6 martie, a avut loc la Central Plaza Hotel din Piatra Neamț lansarea proiectului politic PACT pentru România în județul Neamț. La evenimentul de lansare a acestei noi formațiuni politice a participat și liderul PACT, Sebastian Burduja.

„Pactul nostru pentru România înseamnă un angajament pentru compentență, curaj și recastigarea speranței. Dacă dorim ca lucrurile să se schimbe în bine, trebuie să ne asumăm implicarea în arena publică. De 26 de ani suntem păcăliți de cei care ne cer votul și încrederea. Se spune că diferența dintre un politician și un lider este simplă: politicianul se gândește la următoarele alegeri, liderul se gândește la următoarele generații. România are nevoie de lideri. Iar liderii suntem fiecare dintre noi, cetățenii acestei minunate țări. Vom reuși pentru că avem curaj, integritate și dorința sinceră de a lupta pentru o cauză mai presus decât noi toți: România pe care o lăsăm moștenire copiilor noștri și copiilor copiilor noștri. Împreună vom reuși.”, le-as spus Sebastian Burduja celor prezenți.

Printre cei care au luat cuvântul au fost și tineri din zona Romanului. „Îmi doresc ca societatea în care trăiesc să fie sigură, o societate în care noi, copiii nostri, părinții nostri, bunicii noștri vom avea sentimentul de siguranță în orice moment și în orice loc”, a afirmat Denisa Neagu, membru PACT Roman. „În PACT pe primul loc e omul! Cu ceea ce are el de spus, cu ideile lui, cunoștințele lui, forța lui. PACT este o echipă. Știți care e diferența dintre o gașcă și o echipă? Gasca e o grupare de oameni care au același interes. Echipa e o grupare de oameni care au interese și valori comune”, a subliniat Octavian Pârțac, membru PACT Tămășeni.

Andrei Carabelea, membru PACT Neamț, cunoscut pentru implicarea sa în zona ONG-urilor

Andrei Carabelea, membru PACT Neamț, cunoscut pentru implicarea sa în zona ONG-urilor

„Acum 26 de ani, am pornit cu toții pe drumul democrației, cu speranța de mai bine și cu încrederea că cei care ne vor reprezenta vor purta cu demnitate și cu responsabilitate această misiune. Astăzi, tragem linie și constatăm halucinați ca România este codașa Europei la mai toate capitolele de dezvoltare. Conform statisticilor, suntem codașii Europei la eficiența tratamentelor medicale, la incidența TBC – considerată boala sărăciei, la rata fertilității, la inovație și cercetare, la infracționalitatea juvenilă, la rata șomajului în rândul tinerilor, după numărul IMM-urilor, la turismul extern, la colectarea selectivă a deșeurilor și implicit la reciclarea acestora. Urmează pentru România, anul acesta, două momente eșențiale: alegerile locale și alegerile parlamentare. Dacă le vom trata cu superficialitate, vom trăi alți patru ani de iluzii și amăgiri. Putem să rămânem niște spectatori resemnați. Dar eu vă propun să alegem soluția implicării”, a declarat Andrei Carabelea, membru PACT Neamț, cunoscut pentru implicarea sa în zona ONG-urilor.

Conform reprezentanților acestui partid, ”PACT are o orientare politică de centru și militează pentru responsabilizarea și implicarea cetățenilor în formularea și punerea în practică a soluțiilor de dezvoltare, într-un cadru de dialog pragmatic și axat pe nevoile comunității. Proiectul de țară asumat este atingerea într-o generație a nivelului mediei UE pentru toți indicatorii fundamentali de dezvoltare. Evenimentul de lansare a acestei formațiuni s-a făcut, la nivel național, la sfârșitul lunii ianuarie”. Reprezentanții PACT nu sunt, la acest moment, organizați din punct de vedere juridic, fiindcă solicitarea de înființare a acestui partid este acum, conform procedurii, analizată de instanță.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.