Acțiune cu cicliști și artiști la Ora Pământului

de | 19/03/2016 | Actualitate, Local

Ora Pământului a fost celebrată și anul acesta la Roman, în ciuda vremii nefavorabile. În jurul orei 20.30, în centrul orașului au ajuns biciciști care au venit, unii din cartierul Muncitoresc, iar alții din Favorit.

Mai apoi s-au aprins lampioane ce au urcat spre cer, dar și candele, acestea fiind așezate în forma simbolului acestui eveniment ”60+”. Atmosfera a fost încălzită de trei eleve din Roman. Larisa Teodora Hârja, de la Școala de Artă ”Sergiu Celibidache” a interpretat o partitură la trompetă, iar Bianca Elena Dumitru – de la Liceul cu Program Sportiv (câștigătoare ”Romașcanii au talent”) – și Lavinia Rebeca Mariș, de la Colegiul Tehnic ”Danubiana”, au cântat melodii din repertoriul internațional și național.

”Suntem deja la a opta ediție; din 2009, Romanul a fost aliniat cu toate orașele din lume. Vreau să vă spun că în această seară, din nou, arătăm consecvență și grijă față de pământ. Iubiți-vă pământul, iubiți-vă țara, iubiți-vă orașul și nu uitați: în fiecare zi să vă iubiți și să vă respectați părinții. Vă urez o seară bună tuturor și mereu să ne întâlnim în mijlocul orașului, o inimă care pulsează de grija de pământ, de oameni”, a spus celor câteva zeci de romașcani primarul Laurențiu Leoreanu.

Pe lîngă această activitate, ”Ora Pământului” a însemnat și întreruperea iluminatului public pe bulevardul Roman-Mușat, în intervalul 20.30 – 21.30. Pe toată durata nopţii dintre 19 şi 20 martie, începând cu 20.30 a fost întrerupt şi iluminatul ornamental al clădirilor aparţinând administraţiei publice locale.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.