Fotogalerie: Procesiunea icoanelor din Duminica Ortodoxiei

de | 20/03/2016 | Local, Religie

În ziua în care creștinii romano-catolici au sărbătorit Floriile, mii de credincioși ortodocși au ieșit în centrul orașului pentru a participa la o manifestare religioasă. La ortododocși, duminică, 20 martie, a fost abia prima duminică a postului mare, cunoscută și  ca Duminica Ortodoxiei. Aproape fiecare dintre cei care au luat parte la acest eveniment a venit cu o icoană, pe care a purtat-o în mâini din Piața Roman-Vodă până la catedrala arhiepiscopală.

La procesiunea icoanelor au participat și credincioși și preoți din celelalte protopopiate ale Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului. Cele mai frumoase icoane au fost cele pictate de elevi. De altfel, cele mai reușite picturi au fost premiate, așa cum au fost premiații și elevii olimpici la religie.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.