Platformă pentru candidați independenți: candidez.eu

de | 21/03/2016 | Politică

Persoanele care vor să candideze independent la alegerile locale din acest an se pot înscrie pe o platformă online. Campania candidez.eu a fost inițiată de Platforma Acțiunea Civică a Tinerilor (PACT), proiectul dorind să redefinească relaţia dintre cetăţeni şi politică. Nu toți candidații vor primi sprijinul PACT, însă. Conform inițiatorilor, candidaţii se pot înscrie pe acest site până pe data de 26 martie, ora 23:59. Echipa PACT va selecta candidații pe baza profilului definit, cu respectarea criteriilor de integritate și a principiilor și valorilor PACT.

Ulterior, candidații selectați vor fi invitați în intervalul 1-3 aprilie la un program de training politic susţinut de experți PACT în comunicare politică și campanii electorale. ”Este vorba despre cel mai complet program de pregătire a candidaților, cu instrumente de ultimă generație folosite în campaniile din SUA și Europa de Vest, adaptate la contextul românesc. În plus, PACT va pune la dispoziție candidaților care vor fi selectați prin campania candidez.eu tot pachetul de resurse PACT pentru participarea în alegeri (vizibilitate, social media, pregătire campanii etc.)”, susțin inițiatorii proiectului.

În intervalul 4-26 aprilie, candidații independeți vor strânge numărul necesar de semnături pentru candidatura oficială. Tot în această perioadă,  Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor va sprijini organizarea lansărilor candidaţilor în circumscripţiile respective.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.