Mâine, zi de doliu național

de | 23/03/2016 | Fără categorie

Atentatele teroriste de la Bruxelles au ecou în toată Europa. Țara noastră nu face excepție, iar Guvernul României a decis ca ziua de joi, 24 martie, să fie decretată zi de doliu național, în memoria celor care și-au pierdut viața în urma atentatelor de marți dimineață, din capitala Belgiei.

”Astăzi în ședința de Guvern s­-a discutat despre tragicele atentate teroriste de la Bruxelles și Guvernul și-­a manifestat, încă o dată, îngrijorarea și revolta față de un asemenea eveniment. În consecință, în memoria victimelor atentatelor teroriste de la Bruxelles, Guvernul României a hotărât declararea zilei de 24 martie zi de doliu național pe teritoriul României. Drapelele la instituțiile oficiale vor fi coborâte în bernă și se solucită posturilor de radio și televiziune, precum și instituțiilor de cultură să-și adapteze programul în mod corespunzător”, a afirmat Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Guvernului României.

Conform celor mai recente informații, 31 de persoane au murit și peste 270 au fost rănite, în urma exploziilor care au avut loc la aeroportul Zaventem si la statia de metrou Maelbeek din Bruxelles.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.