Azi, polițiștii sunt în sărbătoare

de | 25/03/2016 | Fără categorie

În fiecare an, pe 25 martie, odată cu sărbătoarea Bunei Vestiri, polițiștii din toată țara își sărbătoresc ziua. Data de 25 martie a fost aleasă ca zi a Poliției Române în 2002, iar alegerea acestei date este legată de simbolul creştin al Bunei Vestiri aflat pe primul steag al Marii Agii, simbol ce a fost preluat şi pe actualul drapel al Poliţiei Române. În anul 1822, domnitorul Grigore Dimitrie Ghica i-a înmânat Marelui Agă Mihăiţă Filipescu (şeful poliţiei din acele timpuri) drapelul pe care este cusută sigla Steagului Agiei. Alături de siglă se află o ghirlandă din aur în interiorul căreia este prezentată Maica Domnului, înaintea îngerului ce-i aduce vestea cea bună (Buna Vestire).

„A devenit deja o frumoasă tradiție sărbătorirea Zilei Poliției Române în fiecare an, la începutul primăverii. Cu ocazia împlinirii a 194 de ani, putem spune că, oricare a fost perioada istorică, oricare au fost rânduielile vremii, instituția poliției a reprezentat mereu o voce autoritară a statului român și factorul decisiv în aplicarea legii, parcurgând odată cu statul, dar și cu societatea, transformări fundamentale. La acest ceas aniversar, am deosebita plăcere să adresez polițiștilor IPJ Neamț cele mai bune gânduri și urări de succes în activitatea profesională, iar familiilor acestora le transmit mulţumiri pentru sprijinul şi înţelegerea acordate. Pe această cale, asigurăm cetățenii județului Neamț că ne vom îndeplini misiunile cu dăruire, devotament și profesionalism, pentru a asigura comunității un climat de ordine și pace socială, de siguranță și normalitate pentru viața cotidiană”, este mesajul comisarului șef Paul Tablan, inspectorul șef al Inspectoratului de Poliție Județean Neamț.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.