A căzut de pe bicicletă

de | 27/03/2016 | Fără categorie

Un bărbat de 65 de ani, din Doljești, a ajuns la spital după ce a căzut de pe bicicletă. Incidentul a avut loc sâmătă, 26 martie, în jurul orei 14.20, pe DJ 207 A în localitatea Sagna. Din primele cercetări efectuate de polițiști, se pare că în timp ce bărbatul circula pe o bicicletă, având direcția de mers Luţca- Bîra, pe un sector de drum în pantă s-a dezechilibrat şi a căzut pe partea carosabilă, accidentându-se. Victima nu a putut fi testată cu aparatul alcooltest, însă emana vapori de alcool şi i s-au recoltat probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Având în vedere creșterea numărului de bicicliști ca participanți la trafic, poliţiştii nemțeni recomandă conducătorilor auto să adopte o conduită preventivă. Și bicicliștii trebuie să respecte câteva reguli în trafic. Astfel, aceștia nu trebuie să circule pe bicicletă fiind sub influența alcoolului, trebuie să semnalizeze schimbarea direcţiei de mers cu braţul şi să se asigure că din faţă sau din spate nu circulă vehicule carte le pot pune în pericol siguranţa deplasării. De la lăsarea serii până în zorii zilei sau atunci când vizibilitatea este redusă, să nu circule pe drumurile publice fără a purta îmbrăcăminte cu elemente fluorescent-reflectorizante şi fără ca bicicleta să aibă în partea din faţă un dispozitiv cu lumină albă sau galbenă, iar în partea din spate cu lumină de culoare roşie şi cu cel puţin un dispozitiv fluorescent reflectorizant, vizibil de aceeaşi culoare. Bicicletele trebuie să fie echipate cu elemente sau dispozitive care, in mişcare, formează un cerc continuu fluorescent-reflectorizante de culoare portocalie fixate pe spiţele roţilor. Circulaţia cu bicicleta pe drumurile publice cu trafic intens este permisă numai persoanelor care au împlinit vârsta de 14 ani. În circulaţia pe drumurile publice bicicleta trebuie să fie prevăzută cu dispozitiv de frânare eficace, cu un sistem adecvat funcţional de direcţie, dotată cu un sistem de avertizare sonoră.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.