Strada Eternității intră în reabilitare

de | 06/04/2016 | Fără categorie

Strada Eternității va intra în reparații capitale anul acesta. Lucrările sunt estimate la aproape 900.000 de lei, dar prețul final se va stabili ca urmare a unei licitații. Proiectul pentru această investiție a fost întocmit, iar lucrarea va fi scoasă la licitație în cursul acestei luni.

”Pe Eternității este programul pe care știți că-l desfășurăm în fiecare an, de ani de zile de-acuma, e o obișnuință. În fiecare an facem cel puțin o stradă reparații capitale, așa cum a fost Tineretului. Acuma i-a venit rândul Eternității. În acest caz, reparații capitale înseamnă lărgirea străzii, crearea unor locuri de parcare și o reamenajare.”, a afirmat Ovidiu Bojescu, ciy-managerul Romanului.

Costurile estimate pentru proiect sunt până într-un milion de lei și reprezintă costurile maxime ale investiției. În general, acesta scad la licitație. ”Ea va fi undeva la 800.000 – 900.000 de lei, deci va fi mai ieftină puțin. Dar, în general se păstrează cam același standard de cost. O stradă reabilitată înseamnă în jur de 300.000 de euro pe kilometru, la o stradă cum așternem noi covoarele asfaltice, sunt numai 30-40.000 de euro pe kilometru, în funcție de lățimea străzii. La o stradă cum este E85 ar însemna 2,5 milioane de euro pe kilometru”, a mai spus Ovidiu Bojescu.

Rețeaua de străzi de municipiului Roman are o lungime de 105 kilometri. În această rețea sunt incluse și cele două artere ocolitoare ale orașului.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.