Eveniment liberal pentru Mihaela Isciuc, candidatul PNL la Trifești

de | 10/04/2016 | Politică, Rural

Lucia Varga, cea care conduce la nivel național Organizația Femeilor Liberale (OFL) a participat duminică, 10 aprilie, la Trifești, la un eveniment politic în care și-a arătat sprijinul pentru femeile care candidează în județul Neamț din partea PNL pentru funcția de primar. Evenimentul PNL a avut loc la Trifești, fiindcă Mihaela Isciuc este candidatul liberalior pentru funcția de primar al comunei amintite.

„Avem aici o doamnă care are ambiție, are voință, are și ceva emoții, că e normal, dar, mai ales are determinarea și noi trebuie să-i facem campanie, ca pe 5 iunie să fie câștigătoare”, a spus Mugur Cozmanciuc, președintele PNL Neamț. „Peste mai puțin de două luni, comuna Trifești va avea un nou primar. Și aceasta este Mihaela Isciuc. Pentru că este pricepută, destoinică și are soluții să dezvolte comune, să scoată comuna din praf. Și nu mă refer doar la praful de pe ulițe, ci și la praful nepăsării cu care ați fost tratați ani de zile de primarul PSD. Noi, toți colegii liberali, o susținem să atragă fonduri și să creeze locuri de muncă. O femeie reușește să crească copii, să țină casa, să drămuiască banii familiei și tot așa de bine reușește să țină o comunitate. Îi promit doamnei Isciuc că o voi susține necondiționat”, a continuat Eugen Țapu-Nazare, coordonatorul campaniei PNL.

„Faptul că suntem aici, susținând o femeie, arată că lucrurile s-au schimbat și în politică. Iar în PNL, locul nostru este bine definit. Ține de noi să ne dorim să ocupăm locuri cât mai sus”, a adăugat Gabriela Banu, președinte al OFL Piatra-Neamț. „Mihaela știe ce are de făcut. Eu am cunoscut-o la o școală politică și am fost impresionată de determinarea ei. Mi-a spus: doamnă, eu câștig primăria! Și am spus: Să dea Dumnezeu, pentru că eu vin să te sprijin. Vin partidele la dumneavoasstră și vă spun, înainte de alegeri: votați cu PNL, cu PSD, cu ALDE… Acum, ce-o face săracul om, că și unul și altul promit. Eu sunt din Bihor și acum opt ani, o mână de colegi liebrali am avut un vis să avem administrație locală în cât mai multe comune, să avem președinte de CJ și o majoritate în CJ și să avem primăria Oradei. Am vrut să avem, nu pentru beneficii personale, ci pentru că, prin priceperea noastră, prin implicare, viața un pic mai bună amenilor. Mulți tineri plecau în străinătate, pentru că nu-și găseau de muncă, copiii nu aveau locuri în creșă, în Oradea, școlile se dărâmau, nu aveau încălzire centrală, în biserici era frig, nu mai spun de drumul spre cimitir… Și ne-am gândit să facem o ofertă cetățenilor, le-am promis aceste lucruri și ne-am angajat că ne ținem de promisiune. Cetățenii ne-au ascultat și le mulțumesc în fiecare zi pentru asta. După opt ani, cei treceți prin Oradea, vedeți un oraș schimat: un oraș în care s-a investit foarte mult, care și-a schimbat fața, care are locuri de joacă, creșe, trei parcuri industriale. La noi, șomajul este zero. De ce s-a putut acolo? Pentru că legile au fost aceleași. Dar au fost oameni care au sfințit locul; și toți au fost liberali. Azi vin în fața dumneavoastră cu fapte făcute acolo, să vă spunem că șansa este o echipă liberală în județul Neamț și aici, la dumneavoastră, de asemenea”, a afirmat Lucia Varga, președinte OFL.

Președintele PNL Roman, Laurențiu Leoreanu, a început discursul vorbind despre perioada de început a carierei sale, în primul an de învățământ el fiind profesor de matematică la Școala din Trifești. Apoi a glumit cu cei prezenți și a promis și el că o va sprijini pe colega sa de partid. „Trifești este lângă Roman și e membru în cadrul Asociației Metropolitane. În cadrul acestei Asociații, noi am desfăurat multe proiecte: achiziții de gaz, de energie electrică. Multe comune au venit cu noi. Altele, ca și a dumneavoastră, nu au venit. Încercați să vedeți mai departe, pentru a nu rămâne în uitare și în sărăcie”, a fost mesajul lui Laurențiu Leoreanu.

„Noi știm să facem lucrurile bine. Dacă voi fi primar, mă voi ține de promisiunile făcute. Știu ce nevoi aveți, pentru că sunt și nevoile mele; săptămâna aceasta mi s-a stricast mașina din cauza drumurilor din comună. nu avem gaz, nu avem utilități. Se poate și la noi. Putem avea iluminat public din energie verde, utem face multe în această comunite. Am curajul să încerc și vreau să fac ceva pentru comuna în care am crescut și locuiesc acum”, a declarat Mihaela Isciuc. Apoi, aceasta a prezentat echipa de candidați pentru Consiliul Local al comunei Trifești.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.