Instruire pentru alegeri

de | 13/04/2016 | Politică

O instruire comună a preşedinţilor şi locţiitorilor acestora de la birourile electorale de circumscripţii municipale, orăşeneşti şi comunale, precum şi a secretarilor unităţilor administrativ teritoriale a avut loc miecuri, 13 aprilie. Instruirea a fost organizată pe trei centre: Piatra Neamţ, Roman şi Tîrgu Neamţ.

La instruirea de la Roman au participat Petre Ilie, şef de serviciu în cadrul Instituţiei prefectului, alături de judecătorul Cătălin Serghei, locţiitorul preşedintelui Biroului electoral judeţean.

În cadrul întâlnirii au fost prezentate acţiunile care s-au realizat până în prezent în procesul de organizare a alegerilor locale, precum şi cele ce urmează a fi realizate în perioada imediat următoare. Totodată a fost adusă în discuţie organizarea şi funcţionarea birourilor electorale de circumscripţie, cu accent pe atribuţiile acestora. De asemenea, au fost înmânate secretarilor unităţilor administrativ teritoriale, ştampilele birourilor electorale de circumscripţii.

La Roman, biroul electoral de circumscripție funcționează în cadrul Primăriei. Aici vor veni toți competitorii pentru o funcție la nivel local să depună candidaturile, până pe data 26 aprilie inclusiv.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.