Expoziție inedită la biserica „Sf.Dumitru”

de | 24/04/2016 | Fără categorie

Credincioșii care au mers, duminică, la biserica ”Sfântul Dumitru” din cartierul Muncitoresc, au avut parte de o surpiză. În pridvorul lăcaului de cult era amenajată o expoziție cu numeroase lucrări realizate de copii. Expoziția, ale cărei dominate au fost culorile vii, vorbește despre sărbătoarea care se apropie și care este cea mai importantă sărbătoare a creștinismului – învierea lui Iisus Hristos.

”Astăzi, în sărbătoarea Floriilor, suntem la parohia bisericii ”Sfântul Dimitrie” din Roman. În parteneriat cu această biserică și cu Clubul Copiilor noi, cei de la Școala ”Calistrat Hogaș”, desfășurăm o nouă acțiune. Este vorba despre o expoziție realizată de copiii de la cele două instituții de învățământ, expoziție cu lucrări precum desene, colaje, aramjamente florale, ouă decorate, ouă încondeiate. Cadrele didactice și copii expun, azi, cu bucurie pentru credincioșii care vin la biserică într-o zi atât de importantă, cum este cea a Floriilor, să ofere încântare, să ofere, în ultima săptămână de post, bucurie credincioșilor și tuturor privitorilor. Să nu uităm faptul că la biserici vin în special persoane vârstinice, care poate își amintesc de propria copilărie, de bucuria cu care încondeiau ouă alături de părinți sau realizau activitățile în bucătărie sau în gospodăria proprie, dar care poate nu mai au aproape nepoți sau persoane tinere, care să le bucure cu un zâmbet”, a afirmat Luminița Boloca, directorul Școlii Gimnaziale ”Calistrat Hogaș”.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.