Olimpici naționali la Seminarul Ortodox

de | 11/05/2016 | Fără categorie

Doi elevi ai Liceului Teologic ”Episcop Melchisedec”, cunoscut mai ales ca Seminarul Ortodox, au obținut premii speciale la olimpiada națională de religie – cultul ortodox, pentru seminarii și licee teologice. Competiția a avut loc în perioada 4-7 mai și s-a desfășurat cu participarea a aproximativ 120 de elevi calificaţi la etapa naţională, 42 de profesori  însoţitori şi 20 de membri din Comisia Naţională de Evaluare a Olimpiadei.

Șapte elevi din județul Neamț au obținut premii la această olimpiadă, iar doi dintre ei sunt elevi de la unitatea de învățământ din Roman. Este vorba despre Ștefan Vieru, elev în clasa a IX-a, și Silviu Chelariu, elev în clasa a XI-a. Cei doi au fost pregătiți de profesorii Florin Hriban și Bogdan Ciobanu.

Olimpiada națională a fost găzduită de Seminarul Teologic Ortodox „Veniamin Costachi“ de la Mănăstirea Neamț. Evenimentul a fost organizat de Ministerul Educaţiei Naționale și Cercetării Științifice și Inspectoratul Şcolar Județean Neamţ, cu sprijinul Consiliului Județean Neamț și al altor parteneri educaționali.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.