Accident cu patru victime pe E85 (foto – video)

de | 22/05/2016 | Actualitate, Local

Un grav accident rutier a avut loc, duminică dimineață, pe E85, la ieșire din localitatea Horia. În urma impactului a rezultat rănirea a patru persoane, pentru două dintre victime fiind nevoie de intervenția echipajelor de descarcerare.  Una dintre mașini a ajuns, în urma impactului, în afara carosabilului din partea opusă a sensului său de mers.

„În jurul orelor 9.47 am fost alertați prin sistemul 112 de producerea unui accident rutier pe E85, pe raza comunei Horia. Ne-am deplasat la locul intervenției cu două autospeciale de intervenție, o autospecială de descarcerare și o mașină de lucru cu apă și spumă, dar care are în compnență și un modul de descarcerare. Ajunși la fața locului, am găsit două victime încarcerate: una într-un autoturism, una în celălalt autoturism. Am lucrat în pararele cu două echipaje, reușind degajarea și predarea victimelor la Serviciul de Ambulanță Roman”, a afirmat plt. maj. Iulian Lazăr, din cadrul Detașamentului de Pompieri Roman.

Oamenii legii au efectuat măsurători aproximativ o oră, timp în care circulația pe E85 a fost complet oprită. „Este vorba de o coliziune între două autoturisme; ambele veneau pe direcția Bacău – Roman. Din primele cercetări se pare că șoferul autoturismului Ford nu s-a asigurat la schimbarea direcție de mers, când a pătruns de pe acostamentul consolidat pe banda de circulație și a fost acroșat din spate de autoturismul Volkswagen Golf care, după cum am spus, circula în același sens de mers. Sunt patru victime: două dintr-o mașină, două dintr-o mașină, dintre care un minor de șapte-opt ani. Toate victimele sunt transportate la Spitalul Municipal de Urgență Roman și sunt în curs de evaluare medicală”, a declarat comisarul șef Iulian Băetanu, din cadrul Biroului Rutier Roman.

Coada de mașini s-a întins, pe fiecare sens de mers, pe o lungime de cel puțin doi kilometri. O parte dintre șoferi au ales să ocolească zona, mergând pe un drum de țară. În jurul orei 11.00, după ce pompierii au curățat carosabilul de resturi și bucăți din cele două mașini, polițiștii au redeschis traficul rutier.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.