„Școala nemțeană 2020” – educația în viziunea PNL Neamț

de | 27/05/2016 | Județean, Politică

Echipa PNL Neamț și-a prezentat proiectele cu privire la Educație în cadrul unei consultări cu aproximativ 300 de cadre didactice.

Echipa PNL Neamț a organizat joi, 26 mai, dezbaterea cu tema „Şcoala nemţeană 2020-Tendinţe şi perspective” la care au participat aproximativ 300 de cadre didactice, candidații liberali la primării, Consilii Locale și Consiliul Județean, deputatul Mugur Cozmanciuc, primarul municipiului Roman Laurențiu Leoreanu, primarul municipiului Piatra Neamț Dragoș Chitic, deputatul Vlad Marcoci, senatorul Eugen Țapu – Nazare, profesor Doctor Universitar Constantin Rusu, istoric – cercetător Liviu Brătescu și profesorii Gabriela Banu, Mihai Obreja și Daniel Oniciuc.

În cadrul discuțiilor echipa liberală și-a prezentat soluțiile cu privire la capitolul Educație, incluse în programul Neamț 2020, iar cadrele didactice și-au spus părerea, dar au expus și problemele pe care le întâmpină în exercitarea actului didactic, dar și cele pe care le au elevii. Dialogul a fost binevenit, deoarece în urma ideilor exprimate în sală echipa liberală s-a angajat să includă în programul Neamț 2020, proiectul construirii unui Observator Astronomic și a unui Planetariu.

Consiliile locale și Consiliul Județean, ca ordonatori principali de credite, au rol foarte important în bunul mers al actului educațional din județ. De aceea echipa liberală se angajează să asigure baza materială necesară pentru desfășurarea în cele mai bune condiții a actului educațional. Dorim foarte mult ca banii alocați să se regăsească direct, pe de o parte la elevi, în special la cei care aparțin unor categorii sociale defavorizate, dar și la profesori, inclusiv pentru susținerea perfecționării continuie.Totodată, ca proiect pe termen lung echipa liberală își dorește să dezvolte județul Neamț ca astfel familiile nemțenilor să se poată reîntregi. Pe de altă parte, vreau să vă asigur că nu are importanță de la ce școală sunteți sau ce funcție ocupați, pentru că vom găsi soluții la problemele pe care ni le veți semnala și vă vom sprijini, pentru că apreciem munca pe care o depuneți pentru a forma viitoarele generații. Pentru că eu am convingerea că prin reprezentanții noștri în administrațiile publice locale, primari – consilieri, vom avea un dialog în urma căruia vom identifica și găsi soluții la problemele cu care se confruntă cadrele didactice, indiferent dacă acestea vizează probleme care țin de organizarea conținutului educației sau cele care vizează statusul dumneavoastră socio – profesional”, a declarat președintele PNL Neamț Mugur Cozmanciuc.

Primarul municipiului Roman Laurențiu Leoreanu s-a declarat un susținător neobosit al Educației, cadrelor didactice și al elevilor.

Totul pornește de la o idee și în astfel de întâlniri, în care ne consultăm, putem găsi soluții punctuale la problemele dezbătute. Încă mai sunt probleme, dar sunt convins că printr-o colaborare continuă acestea se vor rezolva. Obiectivul strategic al echipei liberale este să aducem cât mai aproape condițiile de învățare din comune și sate, de cele existente în municipii și orașe. Vrem asta pentru că toți copiii trebuie să aibă o șansă pentru o viață mai bună. Totodată, pentru ca dezvoltarea în orașul Roman să continuie voi susține introducerea învățământului dual pentru ca investitorii să găsească tineri calificați, pregătiți de muncă. Prin educație județul Neamț va prospera” a declarat Laurențiu Leoreanu.

Și primarul municipiului Piatra Neamț Dragoș Chitic a vorbit despre importanța educației.

Pentru a se dezvolta, o comunitate are nevoie de oamenii bine pregătiți profesional, de forță de muncă calificată, de EDUCAȚIE! Da, EDUCAȚIE cu majuscule, EDUCAȚIE la toate nivelurile, pentru copii, tineri și adulți. Legea dă unui primar posibilitatea să susțină și să investească în educație, iar liberalii au demonstrat că au această preocupare. În Primăria Piatra Neamț funcționează  un departament de educație, aflat direct în subordinea primarului, care monitorizează permanent nevoile și problemele existente în școli. Iar una dintre prioritățile identificate este continuarea investițiilor în modernizarea unităților școlare, asigurarea condiții optime pentru orice copil sau adolescent din Piatra Neamț, indiferent ce grădiniță, școală sau liceu frecventează”, a declarat primarul municipiului Piatra Neamț Dragoș Chitic.

*acest articol este un advertorial

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.