Trei mențiuni pentru Roman la concursul național de chimie „Petru Poni”

de | 30/05/2016 | Fără categorie

Cei mai buni elevi la chimie s-au întrecut, la sfârșitul săptămânii trecute, la Slatina, în judeșul Olt, acolo unde s-a desfășurat etapa națională a concursului ”Petru Poni”, pentru elevii de liceu – filieră tehnologică. competiția a avut loc în perioada 26 – 29 mai. Lotul nemțenilor a fost reprezentat de cinci elevi care excelează la chimie. aceștia au avut de trecut peste proba teoretică și cea practică, iar rezultatele celor cinci au situat județul Neamț pe locul cinci în ierarhia pe țară. Mai exact, patru din cinci elevi participanți au venit acasă cu mențiuni.

Din cei patru premiați cu mențiuni, trei sunt elevi la unități de învățământ din municipiul Roman. Este vorba de Marin Aftenii, din clasa a IX-a, de la Colegiul Tehnic ”Danubiana”, de Alexandra-Gabriela Grădinaru, clasa a X-a, de la Liceul Tehnologic ”Vasile Sav” și de Mihai Ghiuzan, clasa a X-a, tot de la Liceul Tehnologic ”Vasile Sav”. Aceștia au fost pregătiți de profesorii Cristina Cobzaru, Paula Leancă și Liliana Aniței.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.