Modernizarea Secției de Psihiatrie, terminată

de | 02/06/2016 | Fără categorie

Joi, 2 iunie, Secția de Psihiatrie a Spitalului Municipal de Urgență Roman, a fost inaugurată, după ce, în ultima perioadă, a fost supusă unei modernizări complete. Secția de Psihiatrie se află pe strada SPeranței, în curtea Spitalului Vechi.

Mulțumesc tuturor celor din Spital și celor din Primăria Roman. Secția are toate circuitele, conform standardelor europene: serviciul de primire triaj, urgențe, ambulatory integrat, saloane, sisteme de siguranță a incendiilor, săli de mese; circuitul pacienților este foarte clar stability, cu triaj epidemiologic, dușuri. În partea din spate a secției există o grădină, unde pacienții sepot recrea, deconecta. Secția are 50 de paturi și 40 de angajați, dintre care trei medici. Pe 10 iunie vom avea oncurs pentru al patrulea medic, iar pe 21 iunie va fi concurs pentru psiholog. Vom face o echipă complete tânără, cu care sperăm să ne ridicăm la nivelul eforturilor făcute până acum de Primărie și conducerea Spitalului”, a afirmat dr. Daniel Țubucanu, șeful Secției de Psihiatrie.

La parter sunt saloane pentru 13 pacienți, aici sunt internați cei care au depresii, iar la etaj sunt saloanele pentru acuți, pentru pacienții agitați, sunt 37 de paturi. Toate saloanele sunt prevăzute cu ferestre cu gratii, tocmai pentru a evita eventuale incidente ce pot interveni la pacienții agistați. Tot la etaj, chiuvetele sunt din inox, antivandalism, prezintă sistem call nursing (de chemare a asistentei), sistem de supraveghere video și sitemul de securitate la incendiu de la ISU”, a precizat dr. Maria Andrici, manager general al Spitalului Municipal de Urgență Roman.

Laudele mele sunt către doamna doctor Cleopatra Andrieș, care a înființat secția și a muncit destul de mult. Toată echipa s-a străduit, de-a lungul timpului, să obțină rezultatele cele mai bune și să arate, cât de cât, plăcut. Bolnavul psihic vine când simte și frumosul din jur și frumosul din suflet. Am căutat ca frumosul nostrum din suflet și a echipei tinere, foarte bine pregătite și am căutat ca starea noastră sufletească să o extrapolăm pacienților. Întotdeauana am revenit cu sufletul și intram și vedeam frumusețea asta de hol; investiția a început cu ajutorul Primăriei, a contat și priceperea noastră și empatia noastră față de bolnav, care vine terminat, cu gândul de a atermina cu viața și pleacă zâmbind și este colosal. În meseria noastră reușim, de multe ori, într-un timp scurt, să schimbăm percepția pacienților și starea de spirit și este infinit de mult”, a adăugat dr. Ionel Țubucanu, medic colaborator al Secției de Psihiatrie.

Valoarea investiției este de 1.000.000 de lei, inclusiv autorizarea ISU și cheltuielile de proiectare.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.