Peste 400 de copii au petrecut la Școala Iucșa

de | 08/06/2016 | Fără categorie

Apropierea vacanței de vară va fi privită cu regret de elevii Școlii Iucșa, din comuna Bozieni, după ce aceștia au fost vizitați de mai mulți copii ce învață la Școala „Mihai Eminescu”, Clubul Copiilor, Școala „Vasile Alecsandri”, Școala „Al. I. Cuza” și Colegiul Tehnic „Danubiana”. Acțiunea, care a avut loc în urmă cu câteva zile, a vrut să marcheze ziua copilului, astfel că elevii romașcani, însosiți de cadrele didactice, nu au plecat la Iucșa cu mâna goală. Drumul lor către acești copii nu a fost întâmplător, ci un răspuns al invitației adresate de preotul profesor Cristinel Căpraru.

Preotul Cristinel Căpraru a inițiat și coordonează proiectul ”Hai să ne cunoaștem, / Hai să fim prieteni!”, iar anul acesta s-a derulat cea de-a patra ediție a acestui proiect, gândit să aducă, măcar pentru o zi, zâmbete largi pe fețele copiilor din Iucșa. ”Elevii claselor primare, din Școala Gimnazială ,,Mihai Eminescu”-Roman, împreună cu părinții acestora, au avut ocazia să-și demonstreze generozitatea, aducând la școală sacoșe și chiar saci cu jucării frumoase și hăinuțe bune, pe care să le dăruiască elevilor și preșcolarilor din localitatea Iucșa. La această frumoasă acțiune au participat elevii claselor : pregătitoare C, a II-a A, a II-a B, a III-a C, împreună cu învățătorii acestora – Minodora Simon, Elena Ababei, Ramona Cristea, Mihaela Bordeianu și Maria Levărdă – precum și câțiva părinți și bunici ai copiilor, au urcat în autocar, împreună cu darurile pregătite și au pornit spre Iucșa. Ne-au însoțit cu drag și patru eleve voluntare, de la clasa a VII—a C, care s-au pregătit să realizeze picturi pe față copiilor participanți”, au spus cadrele didactice al Școlii ”Mihai Eminescu” Roman.

Sărbătoarea din comuna Bozieni a adunat, la un loc, aproximativ 400 de copii, care s-au distrat și au petrecut cu baloane, plăcinte și prăjituri, sucuri, apă și multe zâmbete. Copiii au mai avut surprize și din partea unității militare ”Zargidava” Roman, militarii arătându-le celor prezenți cum se mânuiește o armă. De asemenea, au mai făcut demonstrații pompierii romașcani, dar și polițiștii care sunt comandori pentru câinii polițiști.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.